Kluci U10 na turnaji v Příboře

O předvánočním víkendu se naše nejmladší herní kategorie vydala již na čtvrtý turnaj mimo oficiální soutěž StM. V Příboře jsme změřili síly s družstvy ze severu. Konečně jsme se tak potkali s agresivními soupeři, kteří byli schopni nám sebrat i míč i s rukama, na což v našich podmínkách střední Moravy nejsme vůbec zvyklí.

V prvním utkání se Snakes Ostrava se nám podařilo získat pouhých 5 bodů, za to soupeř nám jich nasypal rovnou 3 cifry. Hráčem na naší straně, který nevynechal do poslední hvizdu jediný souboj a zároveň byl schopný se tvrdostí hry aspoň trochu vyrovnat soupeři, byl Oliver Sigmund, který si tak zasloužil cenu pro hráče utkání. Druhé utkání už bylo milosrdnější výsledkově, ale domácí Příbor také vynikal rychlou a agresivní hrou, jejíž tempo nám zkrátka dělá velké problémy. V tomto utkání se nadechl k výbornému utkání Albert Sedlář, který si tak odnesl na památku cenu pro hráče utkání. V posledním utkání turnaje jsme si to rozdali s Havířovem, o bronzové medaile. Začátek do utkání jsme měli vynikající – konečně to vypadalo, že už rozumíme hernímu konceptu naplno do útoku a ještě rychleji do obrany. Nicméně nám to vydrželo pouze první čtvrtinu. Pak už nás soupeř postupně přehrával a získal tak bronzové medaile. Na nás zbylo po bojovném výkonu pouze 4. místo. Hráčem utkání byl tentokrát zvolen Tom Rozsypal, který je momentálně na výkonnostní vlně. Cenu pro MVP našeho týmu si po zásluze odnesl Kuba Straka a nejlepšího progresu v průběhu turnaje dosáhl náš šestiletý Oli Olšar.

Individuální ocenění určitě dané jedince potěšila, ale cenné zkušenosti pro všechny budeme zřejmě vnímat až později. Např. jak je důležité i v průběhu turnaje šetřit síly a ne ve vedlejší tělocvičně dělat profesionální gymnastické sestavy apod., jelikož pak už prostě některým nezbyly síly na poslední utkání. Jen by to chtělo ještě trošku změnit přístup k turnajům – to už je něco jiného – celý tým by měl být v průběhu celého turnaje pohromadě a rodiče, případně další příslušníci si mohou naplánovat svůj program, protože kluci potřebují být spolu a tmelit kolektiv, navazovat nové sociální vazby atd. Další turnaj nám v tom určitě pomůže, podmínky už však budou trošku přísnější. Kluci musí sami vnímat odpovědnost a být samostatní a není možné, aby je nejbližší stále oprašovali. My jim věříme, že to zvládnou!

Závěrem přejeme za celý trenérský tým klidné prožití období Vánoc a vše nejlepší v nadcházejícím roce.