Jr. NBA lovila v BCM! Honza Broda letí do Říma – blahopřejeme!

Nečekaná, o to příjemnější zpráva dorazila na náš klub. Jan Broda, roč. 2008, z BCM Olomouc, byl Komisí mládeže ČBF finálně vybrán ze všech uchazečů jako vhodný adept pro Jr. NBA Europe & Middle East Selection Camp, který se uskuteční 4.-8. května 2022 v Římě, Itálie.

Velice blahopřejeme! Úžasné ocenění pro tohoto nadaného pracovitého a nesobeckého hráče. Ocenění i pro klub a trenéry, kteří Honzu v jeho prozatímní kariéře vedli. Inspirace pro ostatní mladší i starší (spolu)hráče v BCM.

NBA jako celosvětová organizace je důležitým partnerem různých rozvojových programů. Jr. NBA je jedním z nich, který podobným způsobem jako NBA rozšiřuje a podporuje aktivity pro mladé hráče, budoucí nositele hry a jejího globálního rozvoje. Na tento kemp uvolnila tři účastnická místa pro jednoho chlapce, dívku a trenéra z České republiky. Spolu s Honzou pojedou Eliška Košáková ze Strakonic a trenér Jan Dvořáček z Litoměřic. Ten bude působit jako doprovod a v rámci kempu i v trenérské roli na hřišti.

Cílem Kempu je posoudit a vybrat 10 chlapců a 10 dívek k následné reprezentaci Evropy a Středního Východu na Jr. NBA Global Championship v Orlandu na Floridě 2.-7. srpna 2022.  Kemp organizuje a vede štáb NBA Basketball Operations a na konci bude vybírat konečné týmy. Veškeré náklady na Jr. NBA Selection Camp, jakož i na případnou účast vybraných hráčů na Jr. NBA Global Championship, jsou hrazeny NBA včetně ubytování, jídel a letenek.

Podobně jako v minulých letech se na Global Championships střetnou vybrané týmy dívek a chlapců týmu Jr. NBA Evropy a Středního východu proti výběrům Afriky, Asie, Kanady, Indie, Mexika a Jižní Ameriky v mezinárodních kvalifikačních kolech. Vrcholem turnaje pak bude utkání U.S.A. proti International Champion. Vítěz bude následně korunován jako „Jr. NBA Global Champion“.

Nejen tedy zvony na Velký pátek před Velikonocemi, ale i Honza odlétá do Říma. Zde si užije vybranou společnost evropských hráčů a Středního východu s celým doprovodným programem. Zda přidá i něco navíc bude v nabité konkurenci již jen nadstavba. Jeho účast symbolicky potvrzuje železné pravidlo, že týmy a organizace s větším až globálním přesahem si vybírají v první řadě hráče s přidanou hodnotou pro tým než urychlené hvězdy s oslnivými osobními statistikami.