U15: Domácí utkání s Hradcem Králové a Brnem

K dalším utkáním žákovské extraligy kategorie U15 nastoupili chlapci v sobotu 19.3. a v neděli 20.3. Sobotním soupeřem byli Královští Sokoli z Hradce Králové a v neděli se jednalo o odvetu utkání na domácí palubovce proti Tygrům Brno.

První utkání na papíře ukazovalo soupeře podobné herní a výkonnostní úrovně. Od začátku druhé extraligové fáze se nám nepodařilo zvítězit v žádném utkání, a proto jsme chtěli do zápasu vstoupit sebevědomě a na konci si připsat výhru na naše konto. Bohužel jsme se od začátku utkání trápili. Neproměnili jsme plno jednoduchých dvojtaktů a střel z blízké vzdálenosti, avšak obrovský problém nám dělal doskok a obrana 1v1. Podařilo se nám přesto zabrat a soupeřův náskok do poločasu snížit na 5 bodů. Ve druhém poločase jsme byli schopni výkonem navázat a se zvýšenou intenzitou se nám podařilo skóre utkání otočit v náš prospěch. Bohužel v tento moment začal soupeř znovu dominovat na útočném doskoku a náskok, který si vytvořil už dokonce utkání jenom kontroloval.

BCM Olomouc 53 : 68 Královští Sokoli

Flaks – 21b, TH 8/6; Broda Jan – 15b, TH 10/5; Bílek – 8b, TH 2/1; Sedlák – 4b, TH 4/2; Galko – 3b; Martínek, Růžička, Sikora, Šaradín a Přindiš – 0b

V nedělním utkání jsme naopak byli výrazně slabším papírovým soupeřem, a i proto jsme nastoupili ve značně obměněné základní sestavě. V úvodu utkání jsme se prezentovali poměrně sebevědomým výkonem a zároveň soupeř naši hru podcenil. Dosti fungovala hra 1v1, která se opírala o kolektivní přechodovou fázi na útočnou polovinu a soupeř na to reagoval okamžitým time-outem. S průběhem utkání byla ovšem kvalita soupeře čím dál tím více znát, a ačkoliv jsme podali dobrý týmový výkon, tak si tým z Brna odvezl vítězství s komfortním bodovým rozdílem.

BCM Olomouc 53 : 103 Tygři Brno

Růžička – 16b; Flaks – 14b, TH 6/2; Broda Jakub – 11b, TH 6/1; Sedlák – 6b, TH 2/1; Bílek – 4b; Přindiš – 2b, TH 4/2; Martínek, Šaradín a Galko – 0b