Minižáci U11 se zúčastnili nadregionálního turnaje ve Žďáru nad Sázavou

V neděli vyrazili kluci z U11 k turnaji na Vysočinu. Nevedli si vůbec špatně a v konkurenci týmů z různých oblastí ČR se umístili na celkovém 2. místě.

Zalepené oči, zívající ratolesti i ranní skřekot skřivanů. Nedělní rána bývají krutá…

…, ne však pro bandu U11 z Olomouce. Výběr 16 malých basketbalistů, s početným doprovodem rodičů, vyrazil brzy ráno směr Žďár. Na turnaji se krom nás představilo družstvo domácích Vlčat, budějovických Tygrů a jisker z Kyjova.

V prvním utkání jsme se střetli s domácím „mixem“ Vlčata Žďár nad Sázavou. S první pětkou složenou převážně z děvčat jsme v obou poločasech vedli rovnocennou partii s mírným bodovým náskokem. Druhá pětka Vlků nás přehrávala rychlým pohledným basketbalem s minimem driblinku. Minibasketbal vypadá jinak, když se zvedne hlava a hledá se volný spoluhráč místo utápění se v driblinku s očima na míči. Naši borci, ač srdnatě vzdorovali, místy trochu na kolotoči. Celkově pak domácí zvítězili rozdílem 6 bodů. A ač jsme nepodali vůbec špatný výkon, soupeř byl dovednostně o krok dál. Zápas je pro nás velkou motivací do další práce.

Další utkání proti Tygrům České Budějovice a Jiskře Kyjov skončily vyšším bodovým rozdílem v náš prospěch. Družstva složená převážně z děvčat bojovala, ale po úvodních minutách bylo rozhodnuto.

Celkově pak výkon družstva na turnaji hodnotím pozitivně. Kluci všechny zápasy odmakali a některé úseky hry byl k vidění pohledný minibasketbal. Na druhou stranu máme stále prostor ke zlepšení zejména v obraně, jistotě v zakončení a týmovém pojetí. Stejně tak by pro nás neměl být důležitý výsledek utkání, ale předvedená hra.

Závěrem bych chtěl poděkovat organizátorům do Žďáru za parádní nedělní basketbalový den, rodičům za dopravu a podporu v hledišti a v neposlední řadě klukům. To ranní vstávání na utkání je řehole, ale rozhodně stojí za to! 😊