Žáci U15 vezou z prvních venkovních utkání v ŽL dvě porážky

Žáci U15 sehráli první dvě venkovní utkání v této sezóně. V sobotu prohráli vysokým rozdílem ve Žďáru, v neděli pak ve vyrovnané koncovce podlehli Tygrům Brno.

Vlci Žďár nad Sázavou – SK UP Olomouc 121:52 (31:8, 73:21,  102:29)

Tygři Brno –  SK UP Olomouc  77:75 (19:19, 39:39, 65:57)K prvním venkovním zápasům ŽLU15 jsme zavítali na půdu Žďáru nad Sázavou a Tygrů Brno.
V sobotu jsme ve výrazně okleštěné sestavě zavítali do dalekého Žďáru. Vzdorovat jsme byli schopni cca prvních 5 minut, poté nás již zavalila lavina dobré obrany a rychlých protiútoků soupeře. Fyzicky lepší tým během zápasu náskok navyšoval a mlel nás hlava nehlava. Zlepšení přišlo v poslední kvartě, kdy jsme předvedenou hrou ukázali i ve slepené sestavě, že můžeme hrát důstojně a na úrovni. Nicméně 69 bodový rozdíl ve skóre byl tvrdou srážkou s rozjetým vlakem. Vlci potvrdili, že patří mezi favority naší skupiny a dokráčeli k vítězství.
Nutno dodat že projekt oblastního metodika ČBF na Vysočině, plní svůj účel. Ať už je to v průběhu posledních let našeho vzájemného setkávání s Vlky zlepšená hra domácích či na malé ploše probíhající zábavné dopoledne pro nejmenší (potencionální) baskeťáky. Škoda jen, že ČBF neinvestuje takto i do naší oblasti a v našich končinách na Hané někdo podobný nepůsobí taky…
https://www.cbf.cz/souteze/zapas_337392_soutez_3355.html

V neděli jsme pak již v méně oslabené sestavě zavítali na halu Morendu, vyzvat domácí Tygry. Po úvodních nervózních krůčcích, jsme předvedli letos náš nejlepší výkon v ŽLU15. Statečně bojovali s výškovou převahou soupeře, rvali se o každý míč a oproti sobotě se z „dud dostali do nebe“.  Mrzet může celkem 8 (relativně volných) proměněných střel soupeře zpoza trojkového oblouku. Ač jsme ještě 3 minuty před koncem ztráceli 8 bodů, dokázali jsme se do utkání vrátit a ve vyrovnané koncovce nakonec podlehli Tygrům o 2 body.  Srdce dané do hry, týmu upřít nelze a je potřeba nás za bojovný výkon pochválit. Neochota přistoupit k soupeři na trojce pak, ale o to víc bolí, jelikož utkání, jsme si zasloužili vyhrát.
https://www.cbf.cz/souteze/zapas_337388_soutez_3355.html