SK UP Olomouc „B“ o víkendu v Podolí

Osm odvážných vyrazilo v sobotu odpoledne na dvojutkání do Podolí u Brna. Necháme vzpomenout na legendární western s Yullem Brynnerem v hlavní roli.  Místo „Sedmi Statečných“ však razíme směr Brno v „Osmi Odvážných“.

Vinou zranění a rozsáhle marodky na poslední chvíli, jsme odjeli do Podolí v poměrně okleštěné sestavě. Přivítala nás krásná hala s basketbalovým zázemím nedaleko dálnice. Nálada před utkáním bojová, podmínky parádní.

Od začátku obou utkání byli domácí lepším týmem. Přehrávali nás v rychlém protiútoku i v tom postupném. V určitých fázích zápasů, jsme měli povedené pasáže, zejména v třetích čtvrtinách, kdy jsme se soupeřem jakž takž dokázali v útoku držet krok. Nastoupivší v užší rotaci jsme však nedokázali vzdorovat dlouho. Soupeř od začátku kontroloval vývoj utkání a zaslouženě zvítězil.

Renocar Podolí – SK UP Olomouc „B“  148:45 (37:14 73:24 99:41)

Renocar Podolí – SK UP Olomouc „B“ 150:27 (41:2, 78:5, 99:41)

I přes porážku vyšším rozdílem, musím rozhodně našich „osm odvážných“ pochválit a dát jim velký kredit. Za to jak zvládli odběhat obě utkání, i přes to že skóre na tabuli pouze stoupalo. Nechali na hřišti vše, co jim síly dovolili a popasovali se s vyšší minutáží, než na kterou jsou normálně zvyklý. Ať už to byli nováčci, co sbírali své první/druhé herní zkušenosti, kdy i přes individuální chyby zápas nevzdávali, nebáli se jít si pro míč a bojovali až dokonce. Či zkušení pardálové, kteří se zmáčkli taktéž a zbytky sil na víkend nechali na palubovce haly v Podolí. Hoši díky, nebylo to špatné, dobrá práce!

Smeknout je potřeba stopro i před soupeřem. Byl fyzicky, dovednostně i herně vyspělejší a lepší. Prezentoval se rychlým basketbalem a výbornou obranou. Dobře zapojoval velký. Rotoval všechny hráče. Na hřišti dominoval. Tým ligových parametrů, zatím nejlepší co jsme v soutěži potkali. Držme jim palce v dalších bojích na basketbalových kolbištích 🙂

Cenné zkušenosti s takovýmito soupeři jsou pro nás přínosem. Porážka o 120 bodů je sice trpká, ale co víc pro nás může být motivací pracovat na sobě a zlepšovat se. Věřme, že na další utkání se již dáme dohromady a odehrajeme jej ve vyšším počtu. První půlku soutěže zakončíme předvánoční dvojičkou 21. 12. doma proti SAM Brno.