U13 v Pelhřimově

Kategorie U13 zahájila sezonu přípravným venkovním turnajem v Pelhřimově. Turnaj jsme nezačali úplně šťastně s Hradcem Králové, kdy jsme působili velice ospale a Hradec nás porážel rychlými protiútoky. Naše obranné snažení mělo od ideálu také daleko a tak si Hradec s přehledem dokráčel pro vítězství.  

Po vydatném obědě v místní jídelně se našim hráčům trošku rozpumpovala krev ve svalech a druhé utkání s týmem z Tábora bylo zcela v naší režii. Rychlý a nesobecký basketbal slavil úspěch a soupeři jsme nadělili 30 bodový rozdíl ve skóre. Třetí utkání s konečným vítězem turnaje Pískem, bylo naším nejlepším utkáním na turnaji. Čtyři minuty do konce utkání jsme vedli ještě o 20 bodů, pak našim hráčům došly síly, neproměnili jsme jasné „šoupáky“ a soupeř se  dotáhl na rozdíl 6 bodů. V koncovce jsme už uhájili těsný náskok, ale i přes výhru to nestačilo na boje o první místo na turnaji.  Nakonec jsme dopadli jako tým Řecka na mistrovství světa. Při vyrovnaném počtu vítězství s dalšími dvěma týmy rozhodovalo vzájemné skóre.

Díky naším výpadkům a horšímu skóre jsme byli odsouzeni k utkání o 5.-6. místo, kde jsme se utkali s domácím týmem Pelhřimova. Mírně zklamaní jsme začali utkání velice vlažně bez většího zápalu a motivace.  Někteří flákači odehráli dokonce celé utkání na půl plynu a museli za ně bojovat ostatní. Náš tým si z turnaje nakonec odváží 5. místo.