Tubanak turnaj Kyjov – U15

O prodlouženém víkendu (30.8. – 1.9.) se tým kategorie U15 zúčastnil Kyjovského Tubanak turnaje. Soupeřícími účastníky byly týmy Jiskra Kyjov, BK Povážská Bystrica, Sokol Vyšehrad, SKB Zlín a BA Sparta Praha.

První hrací den jsme se střetli se slovenským soupeřem z Povážské Bystrice. Průběh utkání byl vyrovnaný, ale v závěru jsme kvůli hráčské nezralosti doplatili na chyby v přechodu na útočnou půli a zápas těsně prohráli o bod.

Ve druhém dnu jsme měli na programu tři zápasy. Hned v úvodu jsme si spravili chuť a jasným vítězstvím jsme porazili Sokol Vyšehrad. V dalším zápase nás prověřil kvalitní soupeř domácí Jiskry Kyjov. Doplatili jsme na nepohodu na útočné polovině a problémy se zakončováním z krátké vzdálenosti od koše a zápas soupeř od začátku kontroloval. Ve večerním zápase se Zlínem jsme dokázali po vetšinu hry udávat tempo. Přesto se soupeři povedlo v poslední čtvrtině skóre vyrovnat a jít na chvíli do vedení. Díky důrazné obraně a týmové bojovnosti jsme zápas nakonec dokázali vyhrát.

V posledním hracím dnu jsme se utkali se Spartou Praha. Hráči Sparty se prosazovali díky vysoké úrovni individuálních dovedností a agresivní obraně. Nám tedy zbývalo se spoléhat na rychlý návrat do obrany a kompaktní týmovou obranu. Přestože soupeř jasným rozdílem vyhrál, hráči z Olomouce se za svůj výkon nemusí stydět.

Turnaj jsme ukončili bilancí 2 výher a 3 porážkami. Obsadili jsme tedy 4. místo a hodí se podotkout, že od bronzové medaile nás dělil jeden bod při prohře s Povážskou Bystricou.

BK Povážská Bystrica 46 : 45 Olomouc

Sokol Vyšehrad 17 : 51 Olomouc

Jiskra Kyjov 46 : 30 Olomouc

Olomouc 59 : 51 SKB Zlín

BA Sparta Praha 74 : 27 Olomouc