Zahájení ŽL U15 v sezóně 19/20

O víkendu 14.-15. 9. se tým kategorie U15 vydal na první dvě soutěžní utkání v nové sezóně žákovské ligy. V sobotu zavítal na jih do slováckého Kyjova a v neděli se utkal v hanáckém derby s Orly Prostějov.

V sobotním duelu panovala v kabině před začátkem zápasu dobrá nálada. Hráči byli natěšeni na první zápas sezóny a potvrzoval to i hlasitý týmový pokřik. V prvních dvou minutách utkání jsme dodržovali náš herní systém, a proto jsme se soupeřem drželi krok. Ovšem pomalu nám začala odcházet týmová obrana a hráči Kyjova nás za to rychlými protiútoky okamžitě trestali. V momentě, kdy soupeř vedl o více jak 10 bodů, jsme už zápas vnímali jako prohraný. Vytratila se veškerá týmová zodpovědnost a hráči mysleli jen na to, aby sami neudělali žádnou chybu. Přestali jsme si pomáhat, schovávali jsme se a po většinu času jsme si na hřišti zavazeli. Velice sympatickým, jednoduchým a rychlým basketbalem nás tým Kyjova jasně přehrál.

Jiskra Kyjov 68 : 38 BCM Olomouc (22:14, 20:6, 11:6, 15:12)

 V neděli jsme odcestovali do nedalekého Prostějova. Instrukce byly před zápasem pro hráče jasné – „hodit včerejšek za hlavu, zápas začíná 0:0“. A znovu první dvě minuty utkání prokázaly, že by mohlo jít o relativně vyrovnaný zápas. Soupeř však brzy začal ukazovat kvalitu v individuálních dovednostech a my si na hřišti jen zavazeli. Znovu jsme v hlavách zápas zabalili a jakákoliv známka bojovnosti, či chuť soupeři nic nedát zadarmo, nebyly k dohledání. V poločase vedli Orli už o 39 bodů. Po přestávce byla dána šance hráčům z lavičky. Soupeř stále prokazoval kvalitu, ale z naší strany byly konečně vidět náznaky bojovnosti. Což se také projevilo na skóre zápasu – druhý poločas jsme prohráli jen o 9 bodů. Tým Prostějova zápas nepodcenil a zaslouženě nás jasným výsledkem porazil.

BCM Orli Prostějov 113 : 65 BCM Olomouc (34:16, 30:9, 24:16, 25:24)