Kluci U14 na FIBA Steel Cupu v Ostravě

První zářijový víkend vyrazili mladší žáci vlakem směrem Ostrava na letošní druhý přípravný turnaj pře sezónou.

Do prvního utkání na turnaji proti maďarské Academy Zsiros Kobánya jsme nevstoupili zle a v první čtvrtině si vytvořili 5 bodové vedení, které však soupeř záhy smazal, do poločasu obrátil a po první půli vedl 28:40. Ve třetí čtvrtině se nám nedařilo úspěšně zakončovat v rychlém protiútoku a nepříliš dobrou obranou jsme dovolili Maďarům dostat se do 17 bodové vedení po třech dějstvích hry. Avšak velkým nasazením a bojovností v poslední čtvrtině jsme přepnuli na vyšší obrátky a palebnou kanonádou postupně začali ukrajovat náskok soupeře. Pět vteřin před koncem po útočném doskoku výsledek otočili a z prvního špílu odvezli cenné dva body.
BCM Olomouc – Academy Zsiros Kobanya 66:64 (17:23, 28:40, 38:55)

Druhé páteční utkání jsme se utkali s naším budoucím soupeřem v ŽLU14 ze SAM Brno. Od počátku diktovali tempo hry a i přes malé záchvěvy se zbytečnými ztrátami jsme utkání poměrně suverénně dovedli do vítězného konce. Rozhodla zejména povedená 1. čtvrtina, kdy jsme rychle vybíhali do RP a pevnou obranou nedovolili soupeři téměř nic.
BCM Olomouc – SAM Brno 75:53 (26:12, 37:22, 54:37)

V sobotu dopoledne nás čekal známý soupeř. Letos jsme po druhé změřili síly se zástupcem plzeňského kraje, tentokráte s Grizzlies Plzeň. Tento rok jsme byli však o mnoho těžším soupeřem než při vysokých porážkách v letech předchozích. I přes prohru o 7 bodů, považuji naše vystoupení za nejlepší na turnaji. Všichni hráči dali do zápasu maximum a s favoritem dokázali držet krok. Po nepříliš povedené 1. čtvrtině, do poločasu náskok soupeře stáhli a prohrávali 24:30. V závěru jsme se pokusili ještě utkání zdramatizovat, avšak soupeř si vedení v krásném bojovném zápase pohlídal a zvítězil 60:66.
BCM Olomouc – Grizzlies Plzeň 60:66 (10:18, 24:30, 38:46)

Sobotní odpoledne se neslo v duchu zápasu s dobře individuálně vybaveným soupeřem ze slovenské Prievidze. Vyrovnané utkání, ve kterém se skóre přelévalo ze strany na stranu, jsme nakonec v koncovce zvládli. Ač soupeř tři minuty před koncem vedl ještě 68:75, vnitřní síla a touha zvítězit překlopila misky vah na naši stranu a opět po velkém dramatu jsme urvali další dva body se skórem 78:75.
BCM Olomouc – MBA Prievidza 78:75 (21:21, 38:33, 55:55)

Nedělní zápas proti domácí NH Ostrava zakončil naše putování turnajem. Další dramatický závěr už nepřinesl, ale naši borci se rozhodně nemají za co stydět. S týmem, se kterým loni bouchli na Ostrava Cupu o 70 bodů, už sehráli o mnoho důstojnější partii. Samozřejmě rozdíl v rychlosti a individuálních dovednostech opět byl, avšak né již tolik propastný jako loni a zejména nasazením jsme mohli tentokráte soupeři lehce konkurovat. Domácí však ukázali svoji velkou sílu a s poklidem si došli pro 20 bodové vítězství.
BCM Olomouc – BK NH Ostrava 55:76 (11:27, 28:48, 41:62)

 

Celkově jsme tak zakončili turnaj na 3. místě a odjíždíme s Ostravy poměrně spokojeni. Určité nedostatky v naší hře byli znát a vidět, ale budeme na nich poctivě pracovat tak abychom jich co nejvíce odstranili a zlepšili náš týmový herní projev.

Velký dík patří pořadatelům, kterým se podařilo uspořádat super turnaj, kdy vše šlapalo jak mělo a taktéž našim rodičům, kteří pomohli s dopravou, servisem a dojeli nás v hojném počtu do Ostravy podpořit. Díky moc bez vás by to nešlo 🙂