U11 zahájili sezonu v Pardubicích

U11 zahájili sezonu přípravným turnajem v Pardubicích, kde postupně narazili na družstva Hradec Králové, BA Sparta Praha dívky, BA Sparta Praha chlapci, BK Studánka a BK Pardubice. Začátek a první zápas turnaje byl pro nás vlažnější. Hráči, kteří absolvovali celou přípravu a přes prázdniny si občas zadriblovali neměli s utkáním žádný problém. Naopak ostatní, kteří trávili léto jinak a neabsolvovali s námi celou přípravu si museli basketbal zase připomenout a zapojit opět hlavu.

S každým dalším utkáním se naše hra zlepšovala až do posledního dne, kdy jsme narazili na kvalitní soupeře z BA Sparta Prahy chlapci a BK Pardubice. Se Spartou jsme odehráli vyrovnané utkání až do posledních vteřin, kdy se nám podařilo zvítězit 40:39. V souboji o první místo s BK Pardubice jsme byli slušným soupeřem po celé utkání. Drželi jsme se na dostřel 7 bodů, ale kvalitnější soupeř udržel soustředěnost déle než my a dotáhl své tažení turnajem až na první místo. Na nás tak zůstalo sympatické druhé místo na Labském poháru 2019.

I když noví soupeři přinesli našim hráčům předzápasové žaludeční vředy z nervozity a obav, tak celkově kluci předvedli na turnaji sympatické výkony plné bojovnosti. Parádní zlepšenou obranou se blýskli Dosoudil, Ilavský a Němec.  První zabavené brambůrky byly už ve vlaku.