U13 sehráli o víkendu dvojičku v Přerově

V sobotu 5. 1. 2019 zavítali U13 k prvním utkáním v novém kalendářním roce do přerovské Sokolovny. V obou utkáních se jim s místním TBS podařilo zvítězit a připsali tak po 4 turnajových porážkách kýžená vítězství.

První sobotní dvojičku jsme zahájili poměrně slušnou obranou. Od počátečních minut jsme hráli rychle dopředu a protiútoky rozhodli v prvním poločase o průběhu utkání. Ve druhé polovině i přes mírné polevení ve třetí kvartě, jsme stále stupňovali tempo a utkání dovedli do vítězného konce.

TBS Přerov – SK UP BCM Olomouc 24:80 (10:24, 12:47, 17:57)
Kaštil 14b, Bouzek 10b – 2/4, Čank 10b, Němec 8b, Krátký 8b, Flaks 8b, Broda 4b, Selucký 4b, Simper 4b, Ševčík 4b, Strebkov 2b, Očenášek 2b – 0/2, Viravec 2b, Pazdera, Dočkal, Kalita, Jašek.

Druhý zápas se nesl v podobném duchu. V naší hře rychlý protiútok střídal „fastbreak“ a společně s dobrou obranou míče nám přinesl jednoduché koše. Kolektivnější výkon v našem podání, omezení driblinku a upřednostnění přihrávky na volné spoluhráče dovedlo bandu z Olomouce k vítězství.

TBS Přerov – SK UP BCM Olomouc 23:70 (8:21, 12:36, 12:58)
Kaštil 19b, Dočkal 6b – 0/1, Pazdera 6b, Němec 5b – 1/2, Krátký 5b – 1/2, Flaks 5b – 1/4, Čank 4b – 0/2, Ševčík 4b, Selucký 4b – 0/2, Bouzek 4b – 1/2, Očenášek 2b, Strebkov 2b, Broda 1b – 1/2, Simper 1b – 1/2, Kalita, Jašek, Viravec.

I přes dvě výhry výkon nebyl úplně bezchybný a pořád máme na čem pracovat. Stále se ostýcháme hodit míč na hráče sbíhajícího ke koši. Pár momentů hoď a běž, k vidění sice bylo, ale je potřeba zahodit strach a častěji (i přesněji) hledat volné spoluhráče. S naším trápením se na obranném doskoku pokračujeme i v našich končinách. Nedůraz při odstavení hráčů/hráček a zasněné koukání směrem k obroučce zda-li nám to spadne do rukou či ne, přetrvává. Někteří už však alespoň pochopili, že bez lepidla na botách se dá i vyskočit a sebrat míč ze vzduchu.

Velmi dobře se svým „pass-first“ pojetím prezentoval Miky Čank. Střeleckou muškou i výběrem místa pak Tom Flaks. S velkou energií na obou koncích hřiště hrál Martin Bouzek. Solidně se uvedl a mile překvapil Vášón Krátký. I zbytek družstva hrál týmově a dobře pracoval v obraně a zaslouží si za sobotní utkání pochvalu. Avšak je třeba být stále nohama při zemi a poctivě a naplno pracovat v tréninku.

Pochvalu si zaslouží za bojovný výkon i soupeř z Přerova. Smíchané družstvo chlapců a děvčat obě utkání nezabalila a bojovala do posledního klaksonu. Výkon se stoupající tendencí během utkání potvrzuje vyrovnaná poslední čtvrtina dvojiček kdy nás domácí zatlačili a jen těsně ji prohráli 11:12. Poděkování i poklona jde trenérům domácích za umožnění účasti v utkáních všem dorazivším, klubu za jejich dlouhodobou práci s mládeží a plusové body rozhodně získala i samoobslužná kavárna v útrobách Sokolovny 🙂

My pokračujeme v naší práci a basketbalové cestě pondělním tréninkem. Protože co neuděláme tam, v utkáních s lepšími soupeři nezachráníme. Proto nelenit. Kecky, pití, švihadlo a pusťme se do práce!