O postupu ze skupiny rozhodl až poslední hrací víkend.

 Poslední hrací víkend základní části celostátní ligy U19, byl bojem na dálku o druhé místo mezi námi a NH Ostrava.
Museli jsme obě utkání vyhrát.
Tomu odpovídal i průběh obou utkání. Fakt, že „musíme“ měl vliv na psychiku hráčů a začátky obou utkání byl velmi nervozní.

Sobotní utkání na palubovce TJ Slavia Kroměříž bylo až do 30 minuty vyrovnané. Vedli jsme vždy jen o pár bodů. Velké množství nevynucených chyb vracelo soupeře zpět do hry. Nedařila se také střelba z větší vzdálenosti. Na začátku poslední čtvrtiny jsme přitlačili v obraně a bodovou šňůrou 0:15 jsme zlomili odpor soupeře.

TJ Slavia Kroměříž – SK UP BCM Olomouc 57:74

Nosek 16, Rochovanský 16, Homola 13, Kalabis 13, Kučera 8, Uličný 8, Řezníček 0, Sedlák 0, Palička 0, Miklenda 0.

V neděli nás čekal těžší soupeř. Na palubovce Brna proti SAM BŠM, jsme začali velmi vlažně a po 6 minutách hry prohrávali 16:2. V poločase vedlo Brno o 8 bodů. Zlepšenou hrou v obraně i v útoku jsme v 28 minutě šli poprvé do vedení, které jsme navýšili na rozdíl 10 bodů. Utkání už jsme si nenechali vzít a zvítězili.

SAM BŠM Brno – SK UP BCM Olomouc 74:84

Kučera 19,Rochovanský 16, Uličný 16, Nosek 16, Kalabis 11, Palička 4, Homola 2, Řezníček 0.

   

Protože NH Ostrava v sobotu prohrála v městském derby se Snakes Ostrava, skončili jsme na druhém místě ve skupině C celostátní ligy a postoupili do dalších bojů.

Očima kapitána Tomáše Kalabise.

Jaký byl poslední hrací víkend?

Se základní skupinou se loučíme dvěma venkovními výhrami proti Kroměříži a Brnu. Obě utkání se nesla v duchu špatně odehraných prvních půlek. Srážely nás neproměnné šance a chyby v obraně. Roli favoritů jsme v obou zápasech potvrdili až výkonem ve druhém poločase. Své jistě sehrála i výborná atmosféra na lavičce i na tribuně, kde nás srdečně povzbuzovali mnozí rodiče.

Jaká byla podle tebe základní část soutěže?

Ve skupině jsme tedy celkově obsadili druhé místo, kterým jsme se zajistili účast v nástavbové části, kde se šest týmů utká o extraligu. S bilancí 10 výher a 4 proher jsme třetí Ostravu NH se stejnou bilancí porazili díky
lepší bilanci ze vzájemných zápasů. I přes četné zdravotní potíže, které nás od počátku sezóny provázejí, se náš tým dokázal probojovat ze skupiny do baráže o extraligu, ve které se budeme snažit dosáhnout až na pomyslný vrchol.