U11 v KM: When the going gets tough…aneb takto zatím nemáme nárok

 Případné rčení o lidech, co drží a pokračují, když podmínky se zhoršují a jsou tvrdé, „…the tough get going.“ patřilo nám. Být připravený a odehrát utkání v zimě, venku, natožpak hned po Novém roce, je velký test odolnosti a charakteru jednotlivých hráčů, potažmo jejich rodin. Všem našim jedenácti připraveným náleží pochvala, že zápasy odtáhli a zvládli bez ohledu na výsledek.

G1, TJ Slávia Kroměříž : UP-BCM Olomouc                         51 : 21 (9:11, 6:4, 14:2, 22:4)

Body: Šaradín 7-2/1, Kupka, Schindler a Sikora 4, Neduchal 2, Balcárek, Jašek, Mlčoch, Nevrlý, Přindiš a Šmérek 0.     TH 2/1 = 50 %             F- 5

G2, TJ Slávia Kroměříž : UP-BCM Olomouc                         61 : 21 (11:4, 14:6, 18:4, 18:9)

Body: Šaradín 7-5/3, Mlčoch 4-2/0, Nevrlý 4, Kupka, Neduchal, Schindler a Sikora 4, Balcárek, Jašek, Přindiš a Šmérek 0.   TH 7/3 = 48 %             F- 6

Je třeba si férově přiznat, že sehrát 2 utkání v 11 je pomalé řízené zadušení, proti kterému pomáhá jediné – více hráčů. Domácí si dnešními výhrami de facto vydláždili cestu k republikovému finále, my jsme jim na ní moc překážek nepřipravili. Čeká nás ještě hodně louskání základních písmenek basketbalové abecedy a pohybové přípravy vůbec. Že jsme od soupeřů, dle mého, nebyli až tak daleko? Možná. Dnes jsme však neměli nárok po všech stránkách od kondice přes dovednosti až po taktické řešení situací. To vše lze odstranit zase jen tréninkem a dalšími odehranými zápasy.

Leč „every cloud has a silver lining“, tedy co šlo ocenit. Zvládli jsme oba zápasy v minimálním počtu, navíc proti nejlepšímu týmu z 08-čkových týmů v kraji. Na mnohých už to bylo docela poznat, ale nevysypali se a ustáli to až do konce. Co tě nezabije… Oba nováčkové, Mara P. i Šara, se ve své první sezóně se drží s ostatními dobře, až lépe a jsou na hřišti vidět. Mara má zisky míčů, Šara doskoky. Svou nesportovní chybu napravil úspěšným „and-one“ a dvěma proměněnými TH po sobě, Mara vydržel, i když už šlapal vodu. Nedu i Mlči se pěkně pokoušeli o přehození míče a zadovky a lépe přímo najížděli do koše. Niko s Paťou měli četnější držení míče a mnohokrát ho rychle vyvezli ven. Siky měl spoustu odkraulovaných bazénů podél břehu, teď ještě zamířit i doprostřed a správnou rukou.

Steve byl Mistr míče a krásné střelby. Přidat na běhání a odolnosti, pak „May the Force be with you“ a nepřátelé budou mít fakt problém. Šíma už před Vánocemi začal poznávat jaké to je, když před míčem neustupuje, ale jde mu naproti, což dokazoval i dnes úspěšnými zisky. Fana zahájil dvojzápas famózně vybojovaným míčem na zemi a pak několikerými šancemi pod košem. A Filda je prostě boží.