Cllipers zahájili parádně!

 Vstup do sezóny NBA se týmu Los Angeles Cllipers poměrně povedl. Družstvo, které loni přišlo o své tři klíčové hráče a zažilo rozpad legendárního „Lob city“, kdy odešli rozehrávač Chris Paul, smečař Blake Griffin i vysoký pivot DeAndre Jordan, dokázalo zatím jedno ze dvou úvodních utkání vyhrát. Tým z města andělů prochází přestavbou a staví na mladících doplněné zkušenými veterány.
Tobias Harris je po odchodu Paula s Griffinem, bodovým lídrem týmu. Vhodně jej doplňují výborný obránce Avery Bradley a rychlonohý rozehrávač Patrick Beverley. Pod košem zase úřaduje „polské kladivo“ Marcin Gortat spolu se srbským 221 centimetrů vysokým pivotem Bobanem Marjanovičem. Neméně dobře sekundují i italský střelec Gallinari, velezkušený srb Miloš Teodošič či kanadský nováček Shai Gilgeous-Alexander. První match proti Denveru Nuggets, LA Cllipers nevyšel podle představ, za to ve druhém utkání si již v domácím prostředí poradili s favorizovanou Oklahomou. Do sezóny tak vstoupili bilancí 1 výhry a 1 porážky…

 

zatímco …

 

v juniorské NBA, Los Angeles Cllipers válí! Družstvo ze základní školy Heyrovského v Olomouci má za sebou první tři utkání v základní části letošního ročníku. Vloni se klukům a holkám z Heyráku, ještě v barvách Philadelphie 76ers, podařilo dostat až do závěrečného finále kde podlehli právě družstvu Cllipers, za které loni hráli vítězové celé soutěže z Prahy (Nový PORG). Letos se karta obrací a ZŠ Heyrovského po slavnostním draftu hájí barvy Cllipers.

Hned úvodní utkání základní části divize E v Brně, svedlo dohromady městské rivaly z Los Angeles. Derby s LA Lakers (ZŠ Uherský Brod) vyznělo lépe pro kluky a holky z Olomouce. Ač soupeř srdnatě bojoval, na vítězství to tentokrát nestačilo.  I druhé utkání se Heyráku povedlo. Sacramento Kings (ZŠ Trávník, Přerov) bylo i přes sympatický výkon pro Cllipers snadným soustem.
A po závěrečném zápase prvního hracího dne naší divize proti Phoenixu Suns (ZŠ nám. 28. Října, Tišnov), se mohlo družstvo  Heyráku těšit z třetího vítězství. První kolo zakončili LAC ziskem 6 bodů se skórem 187:38 a zakotvili na prvním místě průběžné tabulky divize E.
Červené dresy Cllipers oblékli a školu reprezentovali v úvodních střetnutích v Brně:
Adam Blaha, Jakub Broda, Jan Broda, Adam Bílek, Tomáš Flaks, Jakub Galko, Andrej Ilavský, Tobiáš Novák, Metoděj Pazdera, Rozálie Pazderová, Matyas Sikora, Antonín Špunda, Lucie Šilberská, Adéla Zembolová a Marek Ziegler.
Tým tak vykročil do soutěže správnou nohou a užil si den plný basketbalu a zábavy. Bude se dařit Heyráku i v následujících kolech? Jak si poradí s obhájci titulu ze skutečné NBA z Golden State Warriors (ZŠ TGM, Blansko)? To zjistíme 1. Listopadu kdy Juniorská NBA liga pokračuje. Držíme pěsti!

 

P. S. –  Jr NBA League je jedinečným basketbalovým projektem, který je pořádán pro děti z prvního stupně základních škol po celé České republice. Kluci a holky reprezentují svou školu a tým z NBA vylosovaný na slavnostním draftu. Projekt je ve stejné podobě realizován po celém světě a NBA se na organizaci aktivně podílí. Více informací k soutěži, jejímu poslání a hodnotám naleznete na: http://jrnbaleague.cz/jr-nba-league/.

Na ZŠ Heyrovského funguje v rámci školní družiny všeobecná sportovní přípravka BCM Olomouc pro kluky z 1. a 2. tříd. Běží i letos a to každé  pondělí od 14:00 do 15:00 pod vedením trenéra Kryštofa Skuly. V případě zájmu o přípravku, kontakt naleznete na webových stránkách BCM.