Vítězný víkend U17

Hráči U17 vedeni kapitánem Waclawkem, posbírali dvě vítězství proti Hladnovu a Karviné. Z počátku se ani jedno utkání nevyvíjelo dobře v náš prospěch. Obě dvě utkání jsme získali vyšší bodový náskok až ve druhém poločase. První poločasy byly pro nás spíše ospalé a někteří hráči teprve potřebovali probudit své koně. Chvílemi nás porážela vlastní zbrklost. Hladnov i Karviná nás suverénně přehráli na obranném i útočném doskoku, kdy jsme soupeři dovolili několik druhých i třetích šancí pro zakončení. V neděli proti Karviné jsme si na doskoku počínali o poznání lépe díky uzdravenému Vodičkovi.

Zlepšení přišlo vždy ve druhém poločase, kdy jsme byli schopni zrychlit přechod na útočnou polovinu, vyhrávat souboje 1v1 a sbírat tak jednoduché body. Částečně, ale s rezervami, jsme byli schopni lépe komunikovat na obranné polovině a mírně tak eliminovat jednoduché body soupeřů. Za zmínku, mimo 62 víkendových bodů Waclawka, stojí sobotní výkon benjamínka Navrátila, který se blýskl 17 body.

Víkend očima Edy Miklendy:

Víkend se nám vydařil především díky většímu nasazení, zlepšené komunikaci, zejména angličtina Michala Hužvy byla určitě slyšet až před halou, a kvalitním trestným hodům. Urvali jsme dvě důležitá vítězství a dokázali jsme si, že na to máme!

BCM : Hladnov (91:61)

Waclawek 30, Hužva 18, Navrátil 17, Miklenda 10, Sedláček 10, Hlávka 6

BCM : Karviná (78:66)

Waclawek 32, Miklenda 19, Vodička 9, Navrátil 5, Sedláček 4, Hužva 3, Davies 2, Martínek 2, Hlávka 2