U14 dvakrát v Ostravě

 Další výsledkově nepovedený víkend mají za sebou naše U14, které tak stále čekají na první výhru v žákovské lize. V sobotu se asi nedalo očekávat, že bychom lídra tabulky z NH Ostrava zaskočili, pouhé tři body za první čtvrtinu jsou toho důkazem. Velký zmar a trápení při zakončování nás trápili bohužel celý víkend. V dalších čtvrtinách jsme jen potvrzovali naši mizérii, když jsme v každé další čtvrtině dali pouze 6 bodů. Za to soupeř s chutí útočil z rychlých protiútoků a utkání rozhodl již v prvním dějství. Z naší strany však asi nejbojovnější výkon za celou sezonu, kéž by nám to nasazení vydrželo až do konce sezóny.

NH Ostrava A: BCM 107:21

Body a sestava: Grunta 7, Kaštil 4, Čank 3 (TH 1/2), Kráčmar, Bouzek a Spička (0/3) po 2, Heckelmoser 1 (1/2), Očenášek (0/2), Špička Jan (0/2), Žaluda, Hofhans.

V neděli jsme očekávali vyrovnaného soupeře, jenže nasazení ze včerejšího utkání bylo to tam a navíc pokračovala mizérie v zakončení. Soupeř měl díky našemu velice laxnímu doskoku vždy tři až pět šancí na reparát, které samozřejmě nezahodil, zatímco my sami v koši jsme šancí rádi pohrdli. Výsledkem tak byly 4 body za první čtvrtinu a vše podtrhuje úspěšnost TH, kterou jsme měli za celé utkání na 0 %!!! (0/8) V další čtvrtině se nám podařilo už i trefit koš a dostat se poprvé za víkend v jedné čtvrtině přes dvě cifry, ale o to horší byla obrana. V poločase jsme tak byli -20. Po poločase jsme ještě zkusili zmobilizovat síly a najednou to šlo, zlepšená pozornost v obraně a zpřesnění zakončení, hlavně tedy díky produktivitě Jeni Špičky. I když se nám zlepšeným výkonem podařilo vyhrát druhou polovinu, tak suma sumárum to dělalo -5 bodů. Velká škoda, byl to již třetí soupeř, kterého jsme mohli obrat o body. Jenže to nasazení nám pořád někde vázne a klid v koncovce nás teď velmi brzdí v rozletu.

NH Ostrava B: BCM 49:44

Body a sestava: Špička Jan 18, Flaks a Čank (0/2) po 6, Špička Jakub a Grunta po 4, Kaštil a Brož (0/2) po 2, Očenášek (0/2), Kráčmar (0/2), Bouzek, Heckelmoser a Hofhans.