Pololetní turnaj přípravek

Celkem 10 základních škol z celé Olomouce se setkalo v sobotu dopoledne na hale UP k vzájemnému měření sil podle upravených pravidel basketbalu. Na 65 dětí tak dostalo příležitost předvést své dovednosti mimo stěny tělocvičny své základní školy na velké scéně před zraky zvědavých diváků. Na místě přes 10 trenérů vzorně připravených, aby zvládlo celý tento kolotoč. Utkání následovala jedno za druhým na obou plochách, na jedné skupina A ve složení: ZŠ Heyrovského, ZŠ Stupkova, ZŠ Demlova, ZŠ Svatoplukova a letošní nováčci ze ZŠ Gorkého. Druhou skupinu B tvořily tyto ZŠ: Čajkovského, Rožňavská, Řezníčkova a také letošní nováčci ze ZŠ Tererova a Hálkova.

Ve skupinách docházelo k lítým bojům, ale v obou skupinách soupeře vždy jedna ZŠ převyšovala rozdílem třídy. ZŠ Stupkova a ZŠ Rožňavská si to tak ve finále rozdaly o první místo v turnaji. Další utkání už byla velmi vyrovnaná, a tak o nasazení do finálových bojů o umístění rozhodovalo nakonec až skóre. Matematika byla neúprosná, takže o třetí místo se utkala ZŠ Svatoplukova a nováčci letošního ročníku ZŠ Tererova. O páté místo svedla boj družstva ze ZŠ Heyrovského a ZŠ Čajkovského. O sedmé místo se utkali oba letošní nováčci, tedy ZŠ Hálkova a ZŠ Gorkého. O deváté místo bojovali ostřílení kluci ze ZŠ Demlova a ZŠ Řezníčkova. 

Všichni zúčastnění obdrželi ze předvedené výkony personalizované diplomy a taštičku s překvapením, kde si snad každý našel něco, co ho potěšilo. Minimálně čokoládka s logem BCM nebo úchvatnou siluetou baskeťáka od našeho partnera Čokoládovny Troubelice musela zmírnit zklamání z případné závěrečné porážky z bojů o umístění.

Konečné pořadí ZŠ v pololetním turnaji:

  1. Rožňavská
  2. Stupkova
  3. Svatoplukova
  4. Tererova
  5. Heyrovského
  6. Čajkovského
  7. Gorkého
  8. Hálkova
  9. Demlova
  10. Řezníčkova

Doufáme, že se turnaj líbil i všem přihlížejícím. Výkony všech dětí byly obdivuhodné a obrovský kredit zaslouží zvláště letošní tři nováčci ze ZŠ Hálkova, Tererova a Gorkého, kde se přípravka rozjela až letos a velký dík patří nejen trenérům, kteří našli odhodlání se do toho pustit, ale také vedení zmíněných škol, které podporuje sportování svých dětí v rámci školní družiny a je nám velkou oporou a partnerem. Stejně tak děkujeme i všem dalším ZŠ za jejich spolupráci, protože bez vzájemné spolupráce, podpory a důvěry by to nešlo. Díky i všem zúčastněným trenérům a hráčům z kategorie U17 – U19 – byli jste úžasní! Děkujeme také hráčům z BK Redstone Olomoucko, že došli, rozdali podpisy, úsměvy, plácnutí, udělali spoustu fotek a pomohli zapálit další srdíčka pro basket.