Prodloužený víkend U14

Kategorie U14 si vyrazila na prodloužený víkend už ve čtvrtek. Naštěstí nám vyšly na pátek pololetní prázdniny a kluci nemusí zase bojovat s paní učitelkou z výtvarné anebo hudební výchovy ohledně počtu zameškaných hodin z důvodu basketbalových turnajů :D. První den směřovali naše do Sportcentra v Brandýse nad Labem, kde nás čekala dohrávka Extraligy U14. Soupeř, se kterým jsme se potkali už na začátku sezony na domácím turnaji v Olomouci a tušili jsme tak, co můžeme očekávat. 

Chvíli nám trvalo sžít se s pokyny odstupte na trojce aspoň 2 metry, nechte je střílet a střídání zónových obran 2-3 a 3-2. Nakonec jsme byli schopni se adaptovat a pochopit, o co vlastně v zónové obraně jde a jak do ní hrát. Skvělá zkušenost do dalších let. Ač nám to místy drhlo, byla to suprová rozehra na turnaj, který nás čekal další den. Po zápase samozřejmě nechyběla ani regenerace v místním bazénu. 

Hned další ráno nás čekal přejezd do nedalekých Teplic na poslední turnaj základního kola Středoevropské ligy mládeže (CEYBL) U14. Zde jsme měli šanci potvrdit náš historicky první postup na finálový turnaj CEYBL U14. A hned druhý den bylo jasné, že se nám to podaří. Během turnaje jsme se potkali se soupeři z Teplic, Mittledeutsche Basketball Academy, Bratislavy, Trnavy a shodou náhod jsme opět narazili zase na čtvrtečního soupeře z Brandýsa nad Labem. Brandýs si tentokrát přivezl posily od německých sousedů pravděpodobně s vizí postupu na finálový turnaj. Zpětně by se dalo zhodnotit, zda posily z Německa byly soupeřovi ku prospěchu anebo Brandýs předvedl kompaktnější výkon ve čtvrtek pouze se svými hráči. Vyhodnocení necháme na ostatních a hlavně na vedení Brandýsa. 

Začátek turnaje jsme nebyli úplně ve své kůži a hodně ladnými kroky jsme se teprve dostávali do vlastního tempa. Spoustu hráčů bohužel chtělo opět přijmout roli podavače a hlavně na sebe nebrat moc zodpovědnost. Pozitivem je, že role podavače postupně během turnaje zmizela. Doufejme, ze se už nikdy u nás neobjeví. Suma sumárum jsme si od čtvrtka do neděle poradili ve všech 6 utkáních a dovedly je do vítězného konce. MVP turnaje se stal Ondřej Němčák, který podal ve všech utkáních přesvědčivé výkony a podařilo se mu zlomit utkání v náš prospěch. Výsledky turnaje jsou k nahlédnutí zde: https://www.ceybl.eu/cs/vysledky/5/20/87/0