Muži SK UP končí v 1. kole play-off 2. ligy

Tým Sportovního klubu Univerzity Palackého v Olomouci o víkendu odehrál 1. kolo play-off proti Hladnovu.

V sobotu doma, netradičně na Čajkaréně, jsme odehráli dobré utkání. Po celou dobu jsme se přetahovali se soupeřem o vedení. S odpovídajícím nasazením a vervou, jak se sluší na utkání play-off, dlouho drželi šance na vítězství. V koncovce však soupeř i s trochou štěstí zvrátil nepříznivý stav a trojkou půl minuty před koncem strhl vedení na svou stranu. Naše šance na vyrovnání – dvě dobré střely zpoza oblouku, obručí nepropadly a po prvním špílu se tak mohli radovat hostí. I přes prohru jsme podali kvalitní výkon, zejména pak na obranné polovině a celkové skóre -3 věstilo otevřený zápas v neděli na Hladnově.

Do nedělního utkání jsme vstoupili bez ostychu. Úvodní minuty ve znamení bodové přestřelky se početnému publiku v Ostravě musely líbit. Koš střídal koš. Aktivní hra Hladnova do vymezeného území proti olomoucké trojkové smršti. Naše „trojkobití“ pokračovalo i v druhé čtvrtině. Během prvního poločasu se nám podařilo úspěšně potopit 11 trojkových pokusů a do šaten v půli hry se šlo za stavu 52:50. V druhém dějství nás však soupeř zaskočil agresivní kombinovanou obranou a rychlým přechodem do útoku. Šňůrou 21:2 během 7 minut třetí čtvrtiny utkání rozhodl. Střelecký prach nám vyschl, kdy jsme z 20 pokusů za 3 body nedokázali do konce utkání trefit jediný… a společně s množstvím ztrát se propadali hloub do bodového deficitu. Na začátku 4 kvarty jsme ještě vydolovali smítko energie k poslednímu vzdoru, ale soupeř úspěšnou střelbou z dlouhé vzdálenosti definitivně rozhodl o postupujícím do dalšího kola play-off.

I přes dvě porážky a brzký konec ve vyřazovacích bojích se rozhodně nemáme za co stydět. Podali jsme výkony, které jsou dobrou předzvěstí pro nadcházející sezónu.

SK UP Olomouc – BK Hladnov Ostrava 71:74 (17:16, 31:33, 57:28)
Statistiky: https://cz.basketball/zapas/417107
SK UP Olomouc – BK Hladnov Ostrava 99:73 (30:25, 52:50, 78:57)
Statistiky: https://cz.basketball/zapas/417111