U14 tentokrát chybělo málo k vítězství

Na hráče U14 o víkendu čekali soupeři z Kyjova a Tygrů Brno. Očekávali jsme tedy skoro zónové obrany v obou dvou dnech. V sobotním utkání jsme předvedli velice koukatelný basketbal v porovnání se soupeřem, dokonce jsme si i častokrát s přehledem poradili se zónovou zataženou obranou soupeře. Dvě minuty do konce trefili hosté šťastnou trojku v poslední vteřině útoku a následně jsme hezky pěkně odevzdali soupeři míč z vyhození přímo pod koš. Za 5 vteřin jsme tedy byli -5 a zde se rozhodlo. Bohužel jsme za celé utkání nezvládli ubránit jednoho hráče, který nám nasázel 38 bodů. Smutné je, že tento hráč toho ani nemusel dělat tolik. Stačil mu pouze čuch na doskok, někam se postavit a počkat si. My jsme častokrát zapomínali na box-out anebo se nám nechtělo se porvat o pozici na doskoku. 

Na druhou stranu závěrečný pohled na výsledkovou tabuli hovořil za vše. Byl to výkon individuality proti výkonu týmu, kdy na naší straně bylo více skórerů a celkém zapsalo body 10 z 11 hráčů na naší straně. 

Nedělní utkání bylo z naší strany jedno z nejslabších utkáních v sezoně. Zřejmě se na nás podepsala únava z předchozího náročného utkání proti Kyjovu. Neplnili jsme absolutně žádné pokyny jak na obranné, tak ani na útočné polovině. Naše hra byla spíše těžký freestyle a individuální akce „bizon“ než týmové pojetí hry, které jsme konečně začali předvádět v druhé polovině sezony. Jakoby jsme všechnu energii nechali předchozí v Kyjově. Soupeř si tak velmi rychle vytvořil bodový náskok a mohl vypustit do hry hráče, kteří se normálně do hry moc nedostávají anebo s basketem letos začali. Jelikož jsme měli zabržděnou ruční brzdu, byli jsme vyrovnaným soupeřem i pro kluky soupeřů, který s basketem teprve začínali a rozdíl ve skóre tak zůstal i nadále propastně obrovský. 

Kyjov : BCM (76:68)

Tygři Brno : BCM (92:55)