U12 o víkendu dvakrát v Prostějově

Dvojutkání v Prostějově, jsou vždy specifická…

V sobotu 21. 1. odehrálo 14 vybraných hráčů na ZŠ Dr. Horáka dvě těžká utkání s Orli Prostějov.

První zápas jsme nezačali vůbec dobře. Soupeř těžil z dobré obrany v rychlém protiútoku, a v prvním poločase nás školil úspěšným řešením přesilových situací. My, utápějíc se v driblinku s očima na míči do postavené obrany, v zakončení téměř bez šance. V druhé půli se hra zlepšila. Během 8 minut třetí čtvrtiny jsme se dokázali dostat rychlým přechodem do útoku a poctivou obranou z mínus 15 bodů na dostřel. V poslední čtvrtině to byl již litý boj o každý míč, kdy obě družstva předváděla bojovný basketbal. Nám chyběl v závěru klid v zakončení a soupeř urval vítězství.

V druhém utkání byl soupeř lepší. Bojovnější, důraznější, hladovější po vítězství. S lehkostí vnikal do naší opatrné obrany, v situacích 1v1 byl daleko efektivnější než my. My pokračovali v sólo výpadech do soupeřovi ucpané bedny, kde jsme naráželi. Nic naplat. Stejně jako (ne)psaná pravidla mini… Orli navyšovali náskok a zaslouženě zvítězili vyšším bodovým rozdílem.

Nemrzí výsledek, ale výkon. Pokud spadneme a budeme slzet do kapesníků, místo toho abychom se postavili a makali dál nebo se složíme z toho, že nedáme koš a přestaneme se podporovat a fandit si jako tým, nepůjde to. Je třeba do utkání i tréninků dávat maximum, jinak neporosteme.

Omlouvat výkon, tím že jsme nedali v obou utkáních 36 trestných hodů nebo že jsme se rozsypali z místy až nepřátelské atmosféry v hale, nejde. Měli jsme navíc a nepředvedli to. Soupeř chtěl a vyhrál. Někteří hráči to cítí a není jim to jedno, trénují, chtějí hrát basket a zlepšovat se. Někteří na výlet, v šatně na Tik-tok, potom v hale na žebřiny, po zápase zatancovat a rychle dom na oběd…
Rozdíl je třeba si uvědomit.

Kluci jsou teprve na začátku dlouhé basketbalové cesty, není třeba házet flintu do žita. Každá chyba či neúspěch přináší ponaučení a motivaci pracovat na sobě dál s větším úsilím. Jak pro hráče co byli na utkání, tak pro 18 hráčů co nominovaných nebylo.

Neuspět není ostuda. Ostuda je bát se vstát a zkusit to znova!

Závěrem poděkování našim rodičům za fandění a fair-play podporu během utkání. Díky, bez vás by to nešlo 😊 ‚
KS.

Orli Prostějov – BCM Olomouc 51:46 (19:10, 33:18, 40:39)
Orli Prostějov – BCM Olomouc 76:41 (17:5, 42:16, 58:26)