U14 o krok blíž extralize

Hráči U14 mají za sebou další úspěšný víkend proti soupeřům z Podolí a Žabin. V sobotu to byl sice lehce ospalý a utrápený výkon, ale i přesto jsme se dokázali v průběhu zápasu zvednout a převzít otěže utkání.
V neděli jsme předvedli podstatně kvalitnější a agresivnější hru na obranné i útočné polovině. Nebylo to úplně bez ztráty kytičky, ale vysoké tempo, rychlé protiútoky a nesobeckost v útoku slavili po většinu utkání úspěch.

Oba zápasy jsme neodehráli útočně vůbec špatné utkání. Drželi jsme vysoké tempo, byli jsme schopni reagovat na obranu soupeře a pustit si míč z ruky. Soupeři bohužel nestíhali rotovat v obraně a většinou jsme měli po prvním vyhození volné 3bodové střely. Zatím tedy ještě s nízkou úspěšností – výjimkou byl Macháček, který v sobotu nasázel 3 trojky s poměrně vysokou úspěšností. V nedělním utkání jsme byli schopni lehce limitovat nespočet vystřelených trojek díky extrapassu a následně jednoduchému poražení closeout. Bodově nás držel nahoře Gregor, který odehrál zatím svůj nejlepší víkend v této sezoně. 
 
Naopak trápená to byla spíše na obranné polovině, kdy jsme nebyli schopni pokrýt 1-2 hráče soupeře, kteří nám dávali většinu bodů. Nefungovala nám výpomoc ze slabé strany, kdy se stále ještě bojíme obětovat čistě svoje tělo pro dobro týmu. Neustále máme tendenci vypichovat míče a bránit pouze rukama místo vlastního těla. Tím pádem máme pak obrovský problém s fauly, kdy jsme v sobotním utkání možná i nasbírali rekordní počet faulů v prvním poločase.
 
Utkání nám opět ukázala naše nedostatky, na kterých musíme pracovat. Tak hurá zpátky do tréninku.  
 
Za 14 dní čeká U14 poslední utkání základní části na naší domácí palubovce proti Kyjovu, kterému máme co vracet z předchozích klání.
 
Podolí : BCM (71:80)
Žabovřesky : BCM (56:81)