Pětizápasová nálož pro U10

Tento víkend čekalo na naše nejmladší kluky 5 utkání ve dvou dnech. V sobotu ráno jsme odehráli dvě utkání ve Zlíně s domácím mixem a další den v neděli jsme vyrazili na turnaj do Podolí u Brna, kde na nás čekal mix domácích a mixy Blanska a Babic nad Svitavou.

Na uplynulém víkendu lze najít spoustu pozitiv. Jedním z nich je to, že jsme oba dva dny odjeli v široké sestavě 16 resp. 15 kluků a všichni se rovnoměrně zapojili do hry a předváděli velmi solidní výkony. Sobotní utkání nám sloužily k rozehrání na neděli, kdy jsme počítali s tím, že soupeři budou daleko těžší, což se také potvrdilo. Ambasadorkou turnaje byla bývalá reprezentantka ČR, účastnice olympijských her, mistryně Evropy z roku 2005, vicemistryně světa a neužitečnější hráčka MS 2010, Hana Horáková. 

Všichni kluci bojovali na hranici svých možností, což se projevilo na závěr turnaje, kdy trenéři vybrali 3 jedince, kteří udělali za víkend největší progres v rámci svých individuálních výkonů – gratulace Filipovi, Matějovi a Danovi, jen tak dále kluci!

Velmi pozitivní byl i týmový herní progres, ať už v obranné činnosti, i když i tady máme stále na čem pracovat, ale i útočný projev byl velmi pěkný a energický – rychlý posun míče dopředu na volného spoluhráče, rychlé výhozy z autu, hra ve velkém tempu, vše do sebe krásně pomalu zapadá. Výsledkem tak může být srovnání s týmem z Blanska, který nám ještě nedávno na turnaji v Lanžhotě pořádně naložil, ale dnes jsme kousali až do poslední čtvrtiny. Výsledkem 5 víkendových utkání je pozitivní bilance 3:2 a třetí místo v turnaji. 

Moc děkujeme organizátorům za skvělý turnaj a všem rodičům za jejich podporu, bez vás by to totiž nešlo a velmi nás těší, že vidíte pokroky, které kluci postupně dělají.