Souboj o potenciální druhé místo v lize U14

První poločas nabídnul pohledné basketbalové akce na naší útočné polovině, kdy soupeř nestíhal dobírat a nám se tak nabízely volné pozice pro zakončení, které jsme byli schopni využít s úspěšností odpovídající žákovské lize U14. Nabídnul také spoustu diskusí, zda hrajeme proti osobní nebo zónové obraně nebo soupeř prostě jenom nestíhal. Otázka zůstala nevyřešena až do konce zápasu.

Od začátku bylo jasné, že budeme mít problém na útočném i obranném doskoku. I když jsme celkově v centimetrech převyšovali soupeře. Bohužel jsme ho nepřevyšovali v nasazení v jednotlivých soubojích o doskok pod oběma koši. Zatím stále nemáme chuť se poprat se soupeřem na doskoku po celý zápas. Útočný doskok soupeře je jako dýka do srdce a my jsme ji tam měli až mockrát v tomto zápase. 

Do poloviny třetí čtvrtiny jsme byli i přesto schopni si trpělivě vybojovat volné zakončení anebo tříbodovou střelu. Vzhledem k rychlé rotaci míče a se soupeřem v bedně jsme byli nuceni velice často volit střelu z tříbodové vzdálenosti. Procentuální úspěšnost ještě není tak vysoká, abychom tímto vyhráli utkání. Důležité je, že hráči volili střelu ve správný moment a snažili se svoje pozice nepřecházet.

V polovině třetí čtvrtiny jsme měli utkání pod kontrolou s bodovým polštářem 15 bodů. Pak ale začal soupeř postupně ukrajovat náskok. Navíc nám nepadly tři jednoduché zakončení, které soupeř využil v rychlém protiútoku, a to pro nás bohužel znamená okamžitě hlava dolů, pád do hluboké psychické propasti, ze které zatím neumíme vyšplhat.

Ve čtvrté čtvrtině se už opakovala ta známá ohraná písnička z přípravného turnaje v Kyjově a výsledek čtvrtiny 29:9 ve prospěch Kyjova hovoří za vše. Pár našich hráčů se jeden po druhém bohužel pasovalo do role individuálního spasitele a nespočet útoků končilo jedním Kamikadze za druhým rozbitým o 4-5 hráčů nachystaných v bedně. V koncovce nás zradila naše nedisciplinovanost a psychika.

Síla této kategorie byla od začátku, a stále je, v široké sestavě, 10-15 vyrovnaných borců si šlo svojí pracovitostí a spoluprací za společným cílem v utkání. Toho jsme bohužel nebyli schopni v koncovce využít. Celkově to bylo ale kvalitní utkání, které zase odhalilo naše slabiny a poslalo nás všechny zpět do tvrdé tréninkové práce.                    

Jiskra Kyjov : BCM Olomouc (76:66)