U12 o víkendu v Lipníku a v Olomouci

Kluci z U12 měli nabitý víkend. V sobotu hráli na půdě Lipníka nad Bečvou, v neděli pak hostili nadregionální turnaj ČBF.

V sobotu odjela družina hráčů do Lipníka nad Bečvou. První utkání tým zdobilo nasazení v obraně a rychlý přechod do útoku. K vidění byly pěkné basketbalové momenty, kdy kluci dobře řešili přečíslení a pustili si z ruky míč. Do druhého utkání jsme vstoupili vlažně. Soupeř z Lipníka hrál výborně a naše loudavá hra, společně s očima na míči při driblinku nechala soupeře ve hře do poslední minuty. Ve vyrovnané koncovce jsme nakonec ukořistili druhé sobotní vítězství.

BK Lipník nad Bečvou – SK UP BCM Olomouc 33:67 (0:26, 12:32, 14:55)
BK Lipník nad Bečvou – SK UP BCM Olomouc 51:55 (8:22, 25:26, 33:49)

V neděli jsme hostili nadregionální turnaj ČBF na sportovní hale UP. V prvním zápase jsme se střetli se Zlínem. Soupeř nás přehrával dovednostně a poměrně jasně dokráčel k vítězství. I přesto se dají najít na naší hře pozitiva. Tlak na útočném doskoku i rozjezd rychlého protiútoku nám zejména v druhé půlce šel. Naopak zapracovat musíme na práci v obraně a klidu v zakončení. V druhém utkání jsme hráli proti Skokanům Brno. O poznání lepší výkon nás bohužel k výhře nepřivedl. Problém nám dělala hlavně obrana hráče bez míče, kdy jsme si mnohdy až naivně nechávali kluky z Brna utíkat. Bráníme koš v obranném postavení, nezávodíme kdo bude dřív u míče…(!)

SK UP BCM Olomouc – SKB Zlín 22:91 (2:30, 4:55, 14:76)
SK UP BCM Olomouc – BK Skokani Brno 26:63 (2:18, 12:32, 16:46)

Velké poděkování míří k našim rodičům ať už za dopravu a fandění na utkání v Lipníku, ale hlavně i za organizaci nadregionálního turnaje. Od zajištění stolků, pomoci s minikoši, dodání nejrůznějších odměn pro kluky až po občerstvení. Věříme, že se nám podařilo pro chlapce připravit dobrý turnaj, ze kterého si odvezli spoustu zážitků a družstva se k nám budou ráda vracet.
Díky moc, bez vás by to nešlo! 🙂