Tým BCM Olomouc si přivezl bronzové medaile z NF U12

Druhý květnový víkend se konalo Národní finále mladších minižáků U12 ve Žďáru n. Sázavou. Náš tým ve pod vedením trenérů O. Zatloukala, L. Kapani a M. Dosedělové přivezl bronzové medaile!!!

Kluci se v základní skupině utkali nejdříve s Frýdkem-Místkem (67:42) a následně narazili na mistry pražského přeboru Tygry Praha (84:86). V zamotané skupině kde měl každý tým po jednom vítězství jsme nakonec skončili s nejlepším skóre na 1.místě a ve čtvrtfinále jsme narazili na Pardubice. Zápas jsme skvěle zvládli a nakonec po výhře 80:61 postoupili do nejlepší 4 turnaje! V semifinálovém zápase jsme poměřili síly s dosud suverénním týmem NH Ostrava. Konečný výsledek (93:64) se může zdát „jednoznačný“, ale na hřišti to byla pořádná mela, ještě v poločase 49:38.

Do zápasu o 3.místo jsme vstoupili nekompromisně proti Sršňům z Písku. Kluci se nebáli a perfektně soupeře zaskočili. V poločase 46:21 a zdálo se, že je hotovo. Ovšem ve třetí části nás soupeř přitlačil a ukázal, že ještě není konec. Čtvrtina 5:16 pro soupeře! V poslední Q jsme už ale zápas kontrolovali a úspěšně dovedli do vítězného konce 71:45 a tím získali po dlouhých letech opět cenný kov na závěrečném republikovém turnaji a současně si pro další rok zajistili i místo na NF U13!

Do ALL STAR sestavy celého turnaje se dostal i náš borec Vojta Macháček. Nejlepšími střelci našeho týmu byli shodně s 69 body Ondra Němčák a Šimon Suchánek.

Určitě je na čem dále pracovat a co rozvíjet! Zmíním pouze naše TH. Za celý turnaj jsme měli tuto bilanci: 160/66 = 41%.

Na závěr se sluší poděkovat rodičům, kteří celé 3 dny kluky neskutečně povzbuzovali, chovali se sportovně a svými hlasivkami a bubny byli opravdu naším šestým hráčem! Díky.