Kluci U11 vyhráli nadregionální turnaj ČBF v Hradci Králové

Družina 15 borců vyrazila v sobotu ráno směr východní Čechy na 4. kolo nadregionálních turnajů U11 do Hradce Králové.

V prvním utkání jsme se potkali se smíšeným družstvem Sokol Dubňany. Družstvo, jehož jádro tvořila spíše děvčata, podalo sympatický výkon. A i přes vyšší rozdíl ve skóre nám nenechali nic zadarmo. Druhý zápas proti hradecký Sokolům „B“ byl již o něco vyrovnanější partii. Netradičně na 3 pětky, s cílem vytížit všechny hráče stejně a zároveň přenést herní zodpovědnost i na hráče, kteří se do koše tak často nehrnou, splnilo svůj účel. V některých pasážích byli k vidění pěkné momenty. V posledním utkání proti Hradci Králové „A“, již soupeř tahal nohy z důvodu nižšího počtu hráčů rotovaných během turnaje. Ve druhém poločase však našel ztracenou jiskru a odvážně trápil naší obranu.

I přes 3 poměrně vysoká vítězství, máme stále na čem pracovat. Zejména pak tápeme v ovládání míče, spolupráci a řešení herních situací pod tlakem. Musím pochválit naše chování během turnaje, konečně trochu dozráváme a začínáme poslouchat :), zároveň pak nasazení v obraně, přechod do útoku a poměrně dobrý doskok na obou koncích palubovky. Závěrem…, chyby děláme, dělat je musíme, abychom se sport naučili. Není problém pokazit přihrávku nebo nedat koš, problém je když hráč nebrání, neběhá a nebojuje. K tomu není potřeba zvládnutí dovedností, ale odhodlání, přístup a nasazení!

V neposlední řadě velké díky organizátorům, kteří pro nás připravili parádní turnaj a při vypadnutí soupeře z Písku, dokázali zajistit náhradu a umožnili nám sehrát 3 utkání. Speciálně pak paní Vejražkové, která krom toho že stíhala organizovat a koučovat, tak i většinu zápasů odpískala, což není vůbec easy. Palec nahoru! Díky patří i rodičům, kteří nám pomohli s dopravou a během celého turnaje fandili a povzbuzovali své ratolesti. A teď vzhůru do další práce!

SK UP BCM Olomouc – TJ Sokol Dubňany 91:14 (30:0, 48:5, 71:10)
SK UP BCM Olomouc – Královští Sokoli „B“ 66:25 (22:8, 42:15, 50:22)
SK UP BCM Olomouc – Královští Sokoli „A“ 67:13 (14:0, 43:1, 57:7)