U14: V Pardubicích zkušenosti a budoucnost

Odveta v Pardubicích překvapení nepřinesla, aspoň však určité ostrůvky pozitivní deviace u hráčů, kteří dali do hry srdce a drželi nasazení bez ohledu na stav a vývoj.

BK Vividbooks Pardubice : SK UP-BCM Olomouc       96 :31 (20:4, 21:7, 26:9, 29:11)

Body: Broda Jan 8-4/2, Nevrlý 6-1/0, Broda Jakub 4-1/0, Kubík, Mlčoch 4, Šaradín, Přindiš 2, Trefil 1-2/1, Šporik 0. TH 8/3 = 38 %                       F- 15               Trojky: 0

Oproti domácím jsme v současném zdecimovaném stavu nebyli schopni postavit v žádné čtvrtině kompletní pětku, která by ustála 1/1 v obraně, či útoku. Odtud pak neustále začínaly první vniky sice menších, o to kondičně vytrénovanějších a technicky zdatnějších soupeřů, které jsme sotva stačili dobírat na první výpomoc. Pokud, pak další jedna, nejvýše dvě přihrávky šly z jejich rukou prudce ven finálně do zakončení.

Sympaticky působili nováčci, Robin a Vojta z U13, resp. další z jejich gangu, Tom Němej, že opravdu hráli a bylo jim jedno proti komu a kolik to je. Z Vojty roste opravdový blokař a tvrdý „suk“ pod košem, Robina by fotbaloví trenéři označili za „tahového hráče“, který „chodí do gólu“. Nikyho zdobila bojovnost, nenechal volný míč na zemi. Ta mu musí zůstat v jeho basketbalovém DNA. Na ní a hlavně na ní se dá stavět a přidávat pak další parametry. Zvláštní ocenění jde Tádovi „Urbi et orbi“, že okamžitě reagoval a vzal možnost jet odehrát svůj debut a vůbec se neztratil. Výborně!