U14: V Ostravách bez překvapení

Gripe or fight…O to se tým a jednotliví hráči navzdory svým omezeným možnostem a schopnostem snažili a různě (ne)úspěšně zvládali tlak Hadů, ještě více pak Nových ocelářů.

G1, Snakes Ostrava : SK UP-BCM Olomouc             94 : 44  (25:11, 13:8, 31:8, 25:12)

Body: Nevrlý 12-7/4, Šaradín 9-6/3, Broda Jakub 7-5/1, Jakeš 7-4/1, Sikora 3 (1), Přindiš 2-4/2, Galko, Stašek 2, Husička, Keder, Přibyl 0.

TH 26/11 = 42 %                      F- 16                Trojky: 1

G2, BK NH Ostrava : SK UP-BCM Olomouc     160 : 24  (48:6, 52:8, 26:2, 34:8)

Body: Stašek 6-4/2, Šaradín 6-2/2, Nevrlý 6, Keder, Sikora 2, Galko, Husička, Jakeš, Mlčoch, Přibyl 0.           TH 6/4 = 67 %             F- 4                  Trojky: 0

Sobota byla zajímavá do třetí (6:6), resp. do páté minuty (Sikyho trojka na 10:9) a pak, jakmile domácí zabrali a rychleji posunuli míč dopředu, fakticky spadla klec. Běhání v tempu a intenzitě a v pěti hráčích nám nevonělo. Nejlépe si vedl Jája neustálou aktivitou a dokázal se prosadit pěknými úniky se zakončením na levou ruku, ze začátku i Harry sbíháním ke koši. Střelecky vykoukl Niko, a to ještě mnohokrát zbytečně chytal za záchrannou brzdu, když měl naopak únik dokončit a explodovat k obroučce.

Nedělní začátek orámovala absence Marka, fakticky hlavního rozehrávače. Poplatný svému jménu v doma peřinách „marked (his) time“, čímž na rozehrávku poslal Gagu s Příbou. Poměrně velká výzva pro tyto atlety. Samotné utkání zahájil Džony Pohádkář slušným průnikem po křídle. Bohužel namísto správné přihrávky trailujícímu spoluhráči na prsa do rukou mu poslal míč do kotníků, čímž soupeřům zahájil rychlý protiútok a spustil ohňostroj našich nevynucených vlastních chyb. Ty spolu s tlakem domácích na míč posílaly naše borce doslova na centrifugu, ze které postupně jeden po druhém vylétávali ven, aniž by se drželi madel. Světlými výjimkami byli Mat Kedy s vynikající bojovností za jakéhokoliv stavu a kondičně Niko, kteří alespoň drželi hlavu vzhůru a nehledali úniky a výmluvy.

Navzdory tomu (snad) další získané zkušenosti z utkání tohoto typu borcům pomohou zvládat střetnutí se srovnatelnými soupeři z dolní poloviny tabulky a otevírat jim oči, kde je standard v podobě nátlakového a kontaktního basketbalu. Fakt a jediná cesta, jak ze své úrovně postoupit výš.