U14: Náročná dohrávka v Hradci Králové pro nás

Pracovní den, odpolední dopravní špička a zacpaná trasa do Hradce Králové s výživnými cenami za litr PHM je cena, kterou teď platíme za dohrávky odložených EXL, paradoxně ne z naší strany.

O to cennější je, jak nově přestavěný tým zvládl logistiku celého podniku velmi dlouhého dne a výhra nad nepříjemným soupeřem byla příjemnou třešničkou na dortu. Velké poděkování rodičům-řidičům za ochotu a čas pro tým.

Hradečtí Sokoli : SK UP-BCM Olomouc                         64 : 73  (19:18, 9:26, 19:14, 17:15)

Body: Broda Jan 31-7/3, Galko 12-4/2, Broda Jakub 11-1/1, Jakeš 8, Keder 4, Nevrlý, Sikora, Stašek 2, Šaradín 1-2/1, Husička, Přindiš 0. TH 13/7 = 54 %                     F- 21               Trojky: 0

Fakticky proti sobě nastoupily týmy s podobnou sestavou. Hlavní hráči na obou stranách si odehráli svoje a přidali notně navíc. Rozhodovaly pak další hráči a lavičky, zejména ve čtvrtinách, kdy absentovali lídři obou týmů. Zde jsme měli o něco navíc, respektive získaný náskok jsme dokázali zuby nehty udržet přes hradecký závěrečný finiš.

V útoku jsme se dostávali do spousty šancí, ne všechny však dokázali proměňovat, abychom se dostali na reálný rozdíl cca 20-30 bodů, který by střízlivým odhadem měl zdobit naši stranu, kdyby ruce chytaly míč, oči viděly koš a těla po střelách šla boxoutem do těl protivníků. Delší minuty, větší intenzita, a hlavně větší odpovědnost prozatím upozaděných jedinců jsou teď téma pro většinu hráčů, se kterou se budou muset srovnat a přistoupit na ně. V konečném důsledku nám pak výhru přinesly větší nasazení a práce v obraně, přes kterou se Sokoli přece jen hůře dostávali k našemu koši.