U10 podruhé doma

Naši nejmenší se před jarními prázdninami představili podruhé od začátku letošní a zároveň jejich první sezony na domácí palubovce na hale UP Olomouc. Soupeřem jim byl mix Hranic.

Letos jsme proti tomuto soupeři již dvakrát vyhráli na jejich palubovce, což klukům zřejmě lehce stouplo do hlavy a mysleli si, že utkání se vyhraje samo, tak to ale ve sportu nefunguje. Nikdo nedá svoji kůži zadarmo. I proto jsme celé první utkání pouze dotahovali ztrátu na soupeře. Nedařilo se nám bránit vlastní hráče a spoustu volných míčů jsme přenechávali zadarmo soupeři. Rozhodovalo se tak až v koncovce, kdy pár našich playmakerů převrátilo skóre na naši stranu.

Ve druhém utkání se zlepšilo naše nasazení a spoustu míčů jsme tentokrát získávali pro sebe. Ještě by to chtělo místo luštění nápisů na míči a počítání parket zvednout hlavu a posílat míče dopředu na volné spoluhráče. Stejně tak vědět, který koš bráním a na kterou stranu si stoupnout, aby mi hráč neutíkal přímo do koše. Jinak druhé utkání bylo v našem podání povedenější, ale stále máme na čem pracovat. Tak po prázdninách se do toho opět s chutí pustíme. Děkujeme závěrem i rodičům za jejich pomoc při organizaci utkání a také za povzbuzování.