První utkání extraligy U15

V sobotu dne 12. 2. 2022 nastoupili kluci z kategorie U15 ke svému prvnímu utkání žákovské extraligy v tomto roce. Soupeřem byl tým BK Sojky Pelhřimov. Původně se mělo odehrát i nedělní utkání proti BC Vysočina, ale z důvodu covidových karantén musel soupeř zápas odložit.

Hned v úvodu utkání jsme byli schopni na soupeře vytvářet tlak, a to jak na obranné, tak i útočné polovině. Prezentovali jsme se kolektivní útočnou hrou a v průběhu první čtvrtiny jsme si vytvořili desetibodový náskok. Bohužel soupeř zlepšil jejich obrannou fázi, my jsme tak začali ztrácet plno míčů a do konce první čtvrtiny byl bodový náskok smazán. Druhá čtvrtina znovu nabídla kolektivní výkon z naší strany, ale i soupeř předváděl atraktivní a efektivní akce, díky kterým bylo skóre stále vyrovnané. Sice jsme měli dobrý vstup do druhého poločasu, ale útočné situace jsme čím dál více chtěli strhnout idnividuálními akcemi, na které byl soupeř připraven a začal nás trestat. Tentokrát náš soupeř si vytvořil desetibodový náskok, který se nám nepodařil do konce utkání stáhnout. Celkově nám dělal problém obranný doskok, ze kterého měl soupeř volné střely za tři body a za celý zápas jich proměnil 8.

BCM Olomouc 79 : 89 BK Sojky Pelhřimov

Flaks – 26b, TH 2/3; Broda Jan – 23b, TH 7/15; Růžička – 12b, TH 1/1; Bílek – 10b; Galko – 4b, TH 0/2; Sedlák a Martínek – 2b; Broda Jakub a Přindiš – 0b