Co vidí týmy BCM v době covidí a ocenění aktivním nezdolným držákům

Aktivita a optimismus jsou nejen rys povahy, ale i každého postoj k věcem, když ty zrovna nejdou ideálně. V rámci veškerých možných omezení a jejich vývoje v čase se každý náš tým v posledních měsících po svém snažil vypořádávat se zákazem společného sportování. Průřez aktivit týmů a jejich „real stickers“, opravdových držáků, v pár větách jejich trenérů s pár zcela náhodně pořízenými snímky při zcela náhodných setkáních ve zcela náhodných prostředích následuje. Redakčně kráceno.

U10

Navzdory osudu pokračují U10 v distanční formě tréninku. Každý týden provokujeme sousedy cvičením online v obývácích, pokojích i zahradách, kde pracujeme na našich reakčních schopnostech, obratnosti, koordinaci, rovnováze, kondici, flexibilitě a v neposlední řadě na základních basketbalových dovednostech. Zábavnou formou, omezeni podmínkami, ale stále s úsměvem na tváři.

   

Mimo to se U10 zúčastnili výzvy CZ.BASKETBALL „Hejbni se“. Zde si nevedli vůbec špatně a připsali v rámci výzvy 1064 fanoušků.  Dále pak naši nejmladší úspěšné zdolávají Stezky baskeťáka, kde formou zábavné procházky plní nejrůznější úkoly.

 KS

U11

V únoru se družstvu U11 podařilo „rozjet“ celkem pestrý tréninkový program. A protože byly tělocvičny pevně uzamčeny, využili jsme mrazivého počasí a několikrát si „ťukli“ hokejbal, pěkně na ledu. Podařilo se nám také uspořádat 2 výlety. Jeden přes den (na Posluchov a k Radíkovské věži) a jeden pěkně za tmy s čelovkama (Sv. Kopeček – Kartouzka). Nezaháleli ani trenéři, kteří několikrát využili skvělé sněhové podmínky, oprášili od pavučin běžky a pustili se do stopy!

A než nám zatrhli sport úplně, dali jsme si i několik venkovních tréninků, nejen atletika, ale i doplňkové sportovní hry. Kluci se mohli také zúčastnit online soutěže o nejvíc naběhaných kilometrů, a tím se dostat „live“ do zápasů české reprezentace. Momentálně plní kluci individuální tréninkový plán a všichni netrpělivě čekáme, kdy se situace zlepší a my se opět sejdeme na hřišti.

      OZ

U13

Všechno zlé je pro něco dobré. Říká se to, zrovna zde si však nejsem úplně jistý. Nuceně jsme konvertovali „výrobu“ basketbalistů na turisty, ragbisty, obvyklé fotbalisty a venkovní workoutisty. S nostalgií „goldies-oldies“ se v rodinách oprášily, či posháněly „klacky“, a zejména na sněhu a ledu se hokej s tenisákem stal hlavní hrou a kratochvílí a klukům vedle herního pohybu dal i nějakou tu práci rukama.

Klobouk dolů před těmi, kdo „dali“ docela svižný delší pochod z náměstí v Litovli do Horky n/M zvící 15,6 km, a to v čase necelých 3,5 hodin včetně jídlopitných pauz a závěr z Hynkova ve tmě s čelovkami.

  

V létě si při běhu z haly na Poděbrady připomeneme, kudy jsme to při jednom „tréninků“ šli přes obě jezera prostředkem po ledu s doplňujícími válecími bitvami. Do té doby každý určitě využije něco z doporučené nabídky tréninků na venkovních hřištích, či samostatných cvičení na balančních čočkách. Nezdolnými „stickers“ s největší účastí se ukázali Schindler, Mlčoch, Přindiš, Trefil a Krumnikl se Sikorou.

   ŠV