U12 na turnaji v Kyjově

Ve velice oslabené sestavě se vydalo družstvo U12 na turnaj do Kyjova. Z kompletního týmu, který činí 21 hráčů, se vydalo do Kyjova pouze 11 hráčů. Předem bylo tedy jasné, že nás čeká kondičně náročný víkend. A stejně tak bylo předem jasné, že se s tím naši borci dobře poperou a nevypustí ani minutu utkání. 

V základní skupině jsme se střetli s týmem BK Příbor a Skokani Brno. První utkání s BK Příbor bylo ze skupiny zahřívacích, kdy nám trvalo 1,5 čtvrtiny se dostat do zápasového tempa, obnovit naši bojovnost a agresivitu z loňské sezony. Potom už jsme se rozběhli vstříc prvnímu vítězství na turnaji.  Druhé večerní utkání proti Skokanům Brno se začátkem ve 20:20 bylo unavené z obou stran. I přesto se nám podařilo předvádět pohledný basketbal plný rychlých protiútoků a mohli jsme se tak těšit na semifinále proti Jiskře Kyjov.

V semifinále přišel náš bod zlomu, kdy se projevil nízký počet hráčů na naší lavičce a kondičně jsme na pár minut v utkání odpadli. Limitující byl také náš vysoký počet faulů (24:9) a tři vyfaulovaní hráči ,kteří tak nemohli dohrát utkání – naše agresivita byla místy přes hranici a místy se bohužel nesetkala s pochopením rozhodčích. Do budoucna budeme muset ubrat :-).

Poslední den nás tedy čekal souboj o třetí místo se známým soupeřem – Skokani Brno. Nutno říci, že během pár utkání se zvedal herní výkon všech týmů a to včetně Skokanů Brno. Utkání tak bylo již ze začátku na mnohem vyšší basketbalové úrovni. Přidaná motivace všech hráčů k zisku třetího místa také sehrála svojí roli a na konci třetí čtvrtiny bylo skóre vyrovnané 28:28. Rozhodla až poslední čtvrtina, kdy se nám podařilo udržet vysoké tempo hry, získat pár míčů a úspěšně pak trestat soupeře rychlými protiútoky. Poslední čtvrtina tak skončila v náš prospěch v poměru 22:2. Konečné skóre 50:30 se Skokany Brno tak rozhodlo o zisku třetího místa pro naší kategorii U12.

Pochvalu si zaslouží všichni hráči, kteří absolvovali turnaj a potili na hřišti krev bez možnosti střídání.