U15B: Bažanti jdou do boje, aneb Kafe dnes vařil silný

S premiérou U15B jsem byl nadmíru spokojený. Bez lakování narůžovo a dětinského chválení si kluci uhráli svoje a nezanechali špatný dojem. Vynechám porodní bolesti spojené s rychlogenezí tohoto seskupení a celý administrativně covidový cirkus kolem, ale už to, že tým odjel, dojel a zápas odehrál se ctí, byla malá pohádka máje, resp. září, ať se pan Mrštík neurazí.

G1, TBS Přerov – SKUP BCM Olomouc                                145 : 38 (33:13, 34:9, 45:8, 33:8)

S plným respektem vůči našim méně mohoucím, či nezralejším, anebo nezkušenějším a o rok až dva mladším hráčům, utkání přesně splnilo očekávání, se kterými jsme do soutěže šli a hráče rekrutovali. Ač „outsiders“ a „underdogs“, kluci si v reálných zápasových podmínkách šli vyzkoušet věci, které by pak měli uplatnit ve svých ročníkových týmech v ostrých utkáních žákovských lig U14 a U15, či U13 v soubojích o přeborníka kraje pro postup na MČR. Adaptace na těžší soupeře a vyšší intenzitu nejde přičarovat na lusknutí prstem v 15 letech…

Dnešní skvadra měla svým způsobem nečekaného lídra. Niki se poprvé představil na naší scéně a byl velmi dobrý, až vynikající – žádná melta, či cikorka, ale pěkně silné k/Kafe. Dobře a statečně ho doplňovali oba „fast-track-hoovers“, Kedy (dobře levá ruka!) a Gala, jen zvednout hlavu, kde se nacházejí na mapě a zhodnotit, zda je účelné se snažit proháčkovat úplně všechny soupeře, než najdu volného hráče pro „extra pass“.

Pak střídavě oblačno, leč nelze jinak než dobře ohodnotit snahu vyrovnat se vyšším a těžším postavám soupeře (Šara), či zvládnout delší minuty (Fialka). Džony a Daskabát uberou příloh na talíři, přidají polníčku s rukolou a začnou víc běhat, Harry Potter nechá doma kámen mudrců a půjde pod košem chlapsky do těla, aby pak jednou doma nebyl pod pantoflem.

Pro fotky odkaz zde https://photos.app.goo.gl/…fj8

    

G2, SKUP BCM Olomouc : TJ Slávia Kroměříž                    28 : 149 (4:41, 10:38, 6:38, 8:32)

Slávia byla oproti včerejšku mnohem těžší soupeř, což nevykolejilo jen nemnohé, leč i tak se našli jedinci, kteří zbytečně neztráceli hlavu a sebevědomí a snažili se něco předvést. Kafe o5 velmi dobrý, ovšem za cenu brzy nasbíraných osobních chyb. Kedy dnes prokázal velkou odolnost až zavilost, zatímco Gala sice naběhal hodně, stejně tak ale hodně poztrácel při nájezdech do zdi. Z „mladých“ se postupně nejvíce zadaptoval na tempo a intenzitu hry Niko, o něco za ním pak Nedu. Šara se nebál chodit do mlýna pro zakončení, což by mohlo zdobit konečně už i starší plejery, Harryho a Jáchyma.