4. souboj U15 s Prostějovem

V neděli 23.2. jsme odehráli 4. vzájemné utkání této sezóny proti BCM Orli Prostějov. První dvě utkání jsme prohráli vysokým rozdílem, ale ve třetím jsme dokázali soupeře herně překvapit, nakonec však tým Prostějova slavil výhru o 3 body.

Díky výkonu z předchozího utkání byly ambice soupeře znovu potrápit, a dokonce se i pokusit v zápase zvítězit. Bohužel se nám nepodařilo chytnout tempo v úvodu utkání a spíše jsme se trápili. Ve druhé čtvrtině soupeř ještě více zvýšil agresivitu v obraně na naše rozehrávače a byla z toho ztráta za ztrátou. Přesto jsme se dokázali vzchopit, zlepšili jsme obranu, a naopak my jsme byli týmem, který skóroval z rychlých protiútoků. Do kabin jsme šli s 2bodovým vedením 44:42. Po přestávce jsme však nedokázali navázat na konec první půle a zase jsme začali chybovat v rozehrávce. Když už jsme se dokázali dostat na útočnou polovinu, tak jsme vše tlačili na sílu a úplně se vytratil jakýkoliv náznak týmového výkonu. Soupeř si zbytek zápasu pohlídal a odváží si z naší palubovky zasloužené vítězství.

BCM Olomouc 76 : 92 BCM Orli Prostějov  

Turna – 20b, TH 7/6; Brož – 17b, TH 7/4; Grunta – 15b, TH 6/3; Kaštil – 10b, TH 3/2; Kalita – 5b, TH 4/0; Čank – 4b; Flaks a Špička Jan – 2b; Kalábek – 1b, TH 2/1; Špička Jakub, Hofhans a Heckelmoser – 0b