„Oplatky se pečou“ aneb U11 oplatili porážku Zlínu

Tentokrát dorazil oslabený Zlín na naší domácí palubovku a měli jsme jim co vracet z prvního vzájemného setkání, kdy nás porazil vždy rozdílem pár bodů. Nenechali jsme nic náhodě a oba dva zápasy jsme hráli vždy se 6 hráči na palubovce. Tím 6 hráčem byli všichni rodiče, kteří za pomocí bubnů, řehtaček připravili klukům výbornou atmosféru, takže velké díky za férové fandění a podporu kluků.  Naši kluci v prvním zápase působili poněkud zmateně, přihrávky nepřesné, střely ukvapené. V obraně jsme často přistupovali k hráčům pozdě. A místo obrany 1 na 1 to často připomínalo sprinterské závody. Ovšem světlé záblesky v podobě rychlých protiútoků nás držely při životě a dovedly k výhře. Konečné skóre spíše připomínalo házenkářský výsledek 28:24.

Do druhého zápasu kluci nastoupili sebevědoměji. Za pomoci skvěle fandících rodičů, kluci ovládli zápas během první čtvrtiny, kde vedli už dvouciferným rozdílem. V útoku jednoduchou hrou, rychlým přechodem a týmovou prací, nedali Zlínu žádnou šanci na dramatický zvrat. Když se k tomu přidá dobrá obrana všech našich hráčů, tak se po zápase kluci mohli zaslouženě radovat z vítězství 58:25. Jak velká radost je zjevné už z první fotografie v podání Adama Weisera. Pochvala patří všem hráčům za sobotní výkon a zejména za druhé utkání.

První minuty si odehrál benjamínek Kuba Šuranský a byl vidět. Svojí rychlostí a jistotou na driblinku dělal problémy obraně Zlína. Odměnou za jeho bojovnost mu byly první body ve vyšší kategorii – dobrá práce. Za zmínku stojí také zlepšená obrana všech našich hráčů, už se snažíme méně vypíchnout míč za každou cenu, ale spíše se udržet na nohou. Parádní no-look-pass předváděl Martin Šlezar a efektivně tak nachystal nejednu příležitost pro jednoduché zakončení svým spoluhráčům. Za aktivitu ve druhém utkání zaslouží pochvalu také Severňák a Vidrman, kteří si svojí bojovností našli správné místo a správný čas, kde bude míč a zaslouženě se zapsali do listiny střelců.

BCM : Zlín (28:24)

Gregor 10, Kubík 4, Horák 4, Weiser 4, Ilavský 3, Bláha 2

BCM : Zlín (58:25)

Macháček 8, Šlezar 8, Gregor 6, Weiser 5, Galla 4, Daneček 4, Kubík 4, Severňák 4, Kašpar 4, Vidrman 3, Bláha 2, Ilavský 2, Jendřiščík 2, Horák 2