5. a 6. kolo žákovské ELU14: Doma s Opavou a NH Ostrava

V sobotu 15. 2. jsme sehráli první domácí utkání žákovské extraligy proti Opavě. V neděli nás pak čekala NH Ostrava. Obě utkání jsme nakonec prohráli. 

Sobotní vstup do utkání proti dobrému soupeři z Opavy nebyl na naše poměry vůbec špatný. Během první kvarty však soupeř začal ukrajovat náš náskok a spoustou minutých TH jsme nedokázali odskočit na větší rozdíl ve skóre. Do poločasu jsme tahali za delší konec. Povedené pasáže rychlých protiútoku střídaly výpadky v obraně a zahozené loženky. Po změně stran hostující přitvrdili a my naší lehkovážností v obraně a na doskoku jsme se rázem dostali do bodového deficitu po třetí čtvrtině – 6 bodů. Zápas jako na houpačce, kdy se několikrát měnilo vedení, v závěru nakonec zaslouženě urvala Opava. Posbírala více volných míčů 50/50, více důležitých doskoků a v bojovnosti a kolektivním pojetí nás předčila. Po nepovedeném výkonu jsme důležité utkání prohráli, zejména pak v hlavách kdy nastavení, že to půjde samo, nebylo tím pravým ořechovým.

SKUP BCM Olomouc – BK Opava 81:85 (24:21, 47:43, 61:66)

V nedělním utkání bylo nasazení rozdílné. Bojovali a rvali jsme se o každý míč a poměrně dlouho se drželi Ostravě na dostřel. Ještě do poslední čtvrtiny jsme šli se ztrátou 10 bodů a dotáhli se i na rozdíl 4 košů. To však bylo naše maximum a s hrou na limitu, kdy nás soupeř přehrával individuálně a my hořeli jak australské lesy v obraně. Nedokázali jsme přijmout kontakt a zastavit hráče s míčem. Po zlepšeném výkonu oproti sobotě jsme podlehli rozdílem 22 bodů a z domácích špílů tak bohužel odnášíme pouze 2 body. Za toto utkání však sluší pochválit, jelikož zmíněné nasazení bylo odpovídající. Stejně tak nutno poděkovat i mladším, kteří se chopili bubnů a starali se společně s rodiči o parádní atmosféru v hledišti.

SKUP BCM Olomouc – NH Ostrava 56:78 (15:24, 33:40, 45:56)

Naši soupeři obě utkání zaslouženě vyhráli. Takovéto zápasy nás však posouvají dál a pevně věřím, že zkušenosti z utkání nabyté zúročíme v naší další basketbalové cestě. Na závěr nutno podotknout, že jak se trénuje tak se pak hraje. Pokud pojedeme na tréninku na půl plynu a budeme chtít mít „svoji pravdu“…, nemůžeme se takovýmto mančaftům rovnat.  Stejně tak, by nebylo na škodu konečně už letos vyměnit hůlky a lyže za kecky, švihadlo a baskeťák a začít trénovat 🙂
Takže příště skol!

Fotky ze soboty na: https://bcmolomouc06ky.rajce.idnes.cz/BCM_Olomouc_X_BK_Opava_15.2.2020/