U13 opět vyrovnaně se Zlínem

V sobotu 22.2.2020 nastoupil náš tým U13 k odvetnému domácímu utkání proti Zlínu tentokrát v docela hojném počtu 14 hráčů. První poločas jsme byli lepším týmem a tomu také odpovídalo skóre na tabuli. Absolutní výpadek přišel na začátku třetí čtvrtiny, kdy měl soupeř šňůru 0:21 během 4 minut a vybudoval si dvouciferný náskok, na který už jsme po zbytek utkání těžko hledali odpověď. Navíc se nám zkomplikovala situace se zraněním Přindiše. Soupeř v těchto osudných minutách nemusel ani moc měnit svojí hru, protože míče jsme jim odevzdávali naprosto zadarmo po našich ukopnutých driblincích, třemi přehozeními na malém prostoru a následnou ztrátou anebo zbrklými přihrávkami bez adresátů. Pro soupeře to znamenalo bodový náskok až o 14 bodů. Poslední čtvrtinu se druhé pětce podařilo sice zvítězit, ale výsledné skóre se nám už nepovedlo obrátit v náš prospěch.

Druhé utkání, stejně jako na palubovce Zlína, probíhalo v obráceném gardu. Naše zlepšená obrana v některých částech utkání sklízela zasloužené ovoce a zisky se nám dařilo proměňovat v jednoduché protiútoky. Rozhodující byla opět třetí čtvrtina, kdy jsme se vyvarovali zbytečným dlouhodobějším výpadkům a naopak jsme tentokrát nutili k chybám soupeře my a zvítězili jsme v této čtvrtině 16:4. V poslední čtvrtině pak už pohlídal vítězství svými úspěšnými nájezdy Trefil, který odehrál velice dobré utkání s výrazným bodovým přídělem.

Dobré výkony v obou utkáních předvedli neustávající dříči Galko a Keder. Oba měli spoustu získaných míčů a kvalitních nájezdů. Škoda pak velkého množství neproměněných dvojtaktů Vojty Sedláka, nástřel měl na hodně bodů, ale koš byl pro něho v sobotu bohužel začarovaný. V druhém utkání začal ožívat Kuba Broda, když se podílel na několika vybojovaných míčích na doskoku. Bodově také pomohl ve druhém utkání zarytý pravoručák Adam Bílek.

Kromě nevynucených zbrklých chyb, které nás trápí delší dobu, nám problém dělala hra 5v5 v postupném útoku, nemáme ještě zautomatizované základní návyky a principy. Nehledě na to, že si nechceme vždy úplně správně půjčit míč, ale stále je to většinou 1 náš útočník proti 3-5 obráncům. S ubíhajícím časem se nám místy dařilo zrychlit a zefektivnit přechod na útočnou polovinu hřiště a dále z toho pak těžit.

BCM : Zlín (53:62)

Pazdera 11, Jakeš 7, Galko 7, Sedlák 6, Keder 5, Bílek 5, Neduchal 4, Trefil 4, Růžička 3, Broda 1

BCM : Zlín (57:45)

Trefil 16, Bílek 9, Keder 8, Sedlák 6, Galko 5, Stašek 4, Pazdera 3, Broda 2, Jakeš 2, Růžička 2