U10 vítězně s Lipníkem, i když…

Nebyl to žádný oslnivý výkon našich nejmladších v prvním lednovém utkání proti různorodému soupeři z Lipníku n. B. Někteří sotva uzdravení, jiní zase hlavou ještě na silvestrovské procházce. S výkonem určitě moc spokojený nejsem. Bojovnost našich borců byla nepřímo úměrná nasazení pouze 2 soupeřů, kteří byli schopni ohrozit náš koš. V útoku nás brzdila slepota nebo matné počítání parket na palubovce namísto zvednuté hlavy a vyhodnocování situací – jsou u mě 3 obránci, musím míč poslat na volného spoluhráče, anebo hraji proti menšímu, či pomalejšímu protihráči, tak musím natvrdo 1-1 až do koše. Nepřesnost našich přihrávek z autu do hřiště jsem raději po první kvartě přestal počítat.

Co se nám ale naopak povedlo, je zvýšení včas příchozích hráčů k zápasu (tentokrát pouze 2 pozdě), nikdo na hale nic nezapomněl a maminky a tatínci udělali určitě dobré svačinky, protože někteří borci se ze šatny mezi zápasy jen těžko vyháněli.

K zápasům – obě utkání byla z naší strany o velké nekoncentrovanosti k základním pokynům. I přes naše 2 výhry nás soupeř trápil víc než dost a ve druhém utkání, které jsme vybojovali až v prodloužení košem Šury, si zasloužil vyhrát. Velký problém nám dělali hráči soupeře č. 7+19, kteří měli mnohem lepší tah na koš a v obraně hráli správně agresivně, proto kdo si nepokryl míč, tak o něho okamžitě přišel.

BCM – Lipník 29:12, 24:22