U10 na Mikulášském turnaji v Podolí

Kluci naší nejmladší kategorie mají celkem nabitý program. V týdnu si střihli zápas proti U11, potom na domácím hřišti hráli 1-1 s Kroměříží a tento víkend je čekala 3 utkání na výborném tradičním Mikulášském turnaji v Podolí u Brna. A aby toho neměli málo, další víkend se vydají do Blanska na další z turnajů ČBF U10.

V Podolí nás čekal hned první zápas ostrý start s domácím družstvem. Podoláci hráli organizovaněji a byly u nich vidět už větší herní zkušenosti. I přesto jsme se drželi poločas ve vedení a trápili soupeře, když ne basketbalovou hrou, tak alespoň tvrdostí a nebojácností. Konečný velmi pěkný výsledek proti pozdějšímu celkovému vítězi turnaje 40:36.

Ve druhém utkání jsme změřili síly s Brnem-Babice (jednou ze základen Tygrů Brno). Namixovaného soupeře jsme od začátku přehrávali, ale jako je u začátečníků v našem podání zvykem, v zakončení a proměňování střel to byla jedna velká trápená. Přesto docela jednoznačně 32 : 14.

V posledním zápase o 3. místo jsme se utkali s domácím Sokolem. Soupeř akorát pro nás, začátečníci, kteří měli stejnou chuť do zápasu jako my. Dlouho se skóre přelévalo ze strany na stranu, ale nakonec se nám podařilo dát o pár košů více a zvítězit 26 : 20.

Celkové krásné 3. místo, každý medaili, ´big cake´ za umístění a spousta zážitků nejen basketbalových. Takže díky do Podolí a za rok AHOJ!