U15 dohrávka 10. kola

V dohrávce 10. kola žákovské ligy U15 jsme přivítali na domácí palubovce Jiskru Kyjov. V předchozím vzájemném souboji nám soupeř nadělil prohru o 30 bodů, ale tento fakt pro nás byl minulostí a my byli připraveni hájit domácí prostředí.

Vstupy do zápasů bývají naší Achillovou patou, ale po dvou rychlých protiútocích jsme se ujali vedení 4:0 a nezvykle se dostali do herní pohody. To jsme podpořili dobrou obranou, proti které se soupeř trápil a na každý koš se skutečně nadřel. Jednalo se o nejlepší vstup do utkání v této sezóně, a proto po první desetiminutovce na světelné tabuli svítilo skóre 13:12 pro nás. I ve druhé čtvrtině jsme pokračovali v dobré obraně, bohužel jsme na to častokrát nedokázali navázat v útoku, konkrétně nám dělalo problém zakončování v blízkosti koše a neproměňování trestných hodů. To nás připravilo o možnost vedení před poločasovou přestávkou, přesto byl soupeř na dosah, jelikož vedl jen o 5 bodů. Po změně stran jsme si bohužel nepohlídali nástup soupeře, a naopak jsme tomu přispěli našimi zbytečnými ztrátami, aniž bychom byli pod tlakem. Tým Kyjova tedy poodskočil 12bodovou šňůrou a my se do hry dostali až v 5. minutě druhého poločasu. Na hráčích byla vidět chuť zápas zvrátit, a i na základě našeho herního výkonu bychom si to zasloužili. Díky bojovnosti jsme získávali plno útočných doskoků, znovu nás však trápilo přesné zakončení. A také v obraně jsme ještě více zabrali a nutili soupeře k ukvapeným střelám. Kyjovským však přálo a těžké střely pod tlakem proměňovali. Přesto, že jsme bojovali až do poslední minuty, nám osud nepřál a soupeř vedení nakonec uhájil.

 

Zápas se nám vyhrát nepodařilo, ale jeho průběh byl důkazem, že týmový výkon se od začátku soutěže výrazně zlepšil. Musíme být proto trpěliví a společně s tvrdou prací v tréninku první soutěžní výhru co nejdříve urveme!

 

BCM Olomouc 53 : 62 Jiskra Kyjov

Brož D. – 15b, TH 8/4; Kaštil P. – 13b, TH 5/3; Grunta J. – 11b, TH 9/1; Turna M. – 8b; Kalita M., Flaks P. a Očenášek K. – 2b; Špička Jakub, Heckelmoser M. a Hofhans V. – 0b