Smolný víkend nás poslal na opačnou stranu tabulky.

 Souboj o druhé místo, nedopadl pro nás příliš šťastně.

V sobotu jsme u nás přivítali družstvo SK Žabovřesky Brno.
Začátek střetnutí byl vyrovnaný a body se přelívali z jedné strany na druhou. Výpadek v závěru poločasu nás poslal do šaten s mankem 10 bodů.
Dobrý vstup do druhého poločasu nás v 27 minutě poslal do vedení. V začátku poslední části, to byl ale soupeř, který až do 37 minuty na koni.
Podařilo se nám však smazat 7 bodovou ztrátu a poslední dvě minuty byli kdo z koho. Větší štěstí měli hráči Brna a porazili nás rozdílem 1 bodu.

SK UP BCM Olomouc – SK Brno Žabovřesky 77:78

Waclawek 36, Kučera 10, Sedlák 9, Palička 7, Vodička 7, Miklenda 4, Sedláček 4, Hepnar 0.

V neděli jsme jeli na odvetu do Brna.

První poločas probíhal podle stejného scénáře jako u nás a do šatny jsme šli za stavu -10.
Nástup do druhé ho poločasu přinesl, totální kolaps, jak v obraně, tak na útočné polovině, kdy jsme nebyli schopni si přihrát a rozhodl o osudu utkání. Brno vedlo už 20 bodovým rozdílem.
Naši hráči se však nevzdali a zlepšenou hrou jsme se v 38 minutě dostali na rozdíl 6 bodů. Návrat do utkání nás stál mnoho sil a v 7 hráčích to bylo naše maximum.
Soupeř si utkání pohlídal a zvítězil o 7 bodů.

SK Brno Žabovřesky – SK UP BCM Olomouc 77:70

Kučera 21, Miklenda 17, Waclawek 10, Palička 10, Vodička 6, Sedlák 4, Sedláček 2.

Tabulka nevypadá pro nás příznivě a ambice před sezonou byli vyšší. Všechny prohrané utkání byli do 10 bodů. V úzké rotaci 7 hráčů nám vždy v koncovce chybí síly.
Vliv nemocnosti ze začátku sezony, aktuálních zranění a přestupů do sousedního Prostějova bez jakékoli náhrady z jejich líhně nás vystavuje obavám o záchranu soutěže.

Eduard Miklenda

„Oba zápasy probíhaly v podobném duchu, v sobotu jsme začali laxně a celý zbytek zápasu dotahovali, v neděli nás zastavila zónová obrana soupeře.
Ani jeden zápas jsme však nevzdali a bojovali jsme do konce, což nám slouží ke cti, avšak kýžené body do tabulky nám to nepřineslo.“