Odveta U15 s Orli Prostějov

V pátek 1.11. sehrál tým kategorie U15 další ze soutěžních utkání žákovské ligy. Tento páteční zápas byl další v řadě předehrávaných, jednalo se o odvetné utkání s BCM Orli Prostějov.

Dokázali jsme chytit úvod utkání a první 4 minuty jsme soupeře trápili dobrou týmovou obranou. Na útočné polovině jsme se pak prezentovali pěknými herními kombinacemi, chybělo tomu však přesné zakončení. V důsledku toho se od 5. minuty soupeř rozjel, a nakonec nám v první čtvrtině nasázel 33 bodů. Ve druhé čtvrtině tým Prostějova pokračoval ve svém výkonu a nevykazoval známky polevení. My jsme se začali konečně také bodově prosazovat, a to díky rychlým protiútokům a dobrému pohybu míče v postupném útoku. Jak už je tomu zvykem, bodově to byla naše nejlepší čtvrtina zápasu. Po změně stran jsme předváděli basketbal plný nepřesností a ztrát z nedůsledností. Nejvíce nás trápil fakt, že po překonání hráče 1v1 nenásledovalo zvednutí hlavy a hledání volných spoluhráčů. Po následném obehrání hráče docházelo k nájezdu do dvou až tří hráčů a okamžité ztrátě. Důležité je, že o těchto nedostatcích víme a čeká nás tréninkový proces plný pilování. Zhodnotit chci i fakt, že individuální výkony hráčů jdou pomalu, ale jistě nahoru. Teď jen neusnout na vavřínech a s pokorou pracovat dál!

Závěrem musíme poblahopřát soupeři k výkonu a vítězství. Velký dík pak patří všem rodičům a příznivcům, kteří přišli náš tým podpořit.

BCM Olomouc 48 : 116 BCM Orli Prostějov