U15B opět v akci, tentokráte venku proti Žabinám

Družstvo U15B sehrálo další dvě utkání skupiny E, Nadregionální ligy. 

Rosnička ráno ve zprávách hlásí mlhu. Sovy dávají dobrou noc, v Lidlu se rozbíhá ranní směna a měsíc schovaný v mírné oblačnosti halí Olomouc do tmy. Družstvo U15B v brzkých ranních hodinách vyjíždí směr Brno na jejich další zápasovou štaci. Není to mlha, ale spíš mlíko co se vznáší nad D46kou. Nad Vyškovem se již vyčasí, slunce se šplhá za obzor. A my bezpečně dorazíme do místa určení.
Tentokráte na palubovku domácích SK Žabovřesky a legendární halu Rosničku. Ta již zažila krom oslav 14ti mistrovských titulů v ženské nejvyšší soutěži  i jeden titul Euroligový, v roce 2006, o který se postaraly hráčky domácích Žabin. V tomto roce přišla na svět i většina hráčů tohoto mančaftu, který se střetl s mužským protějškem místního klubu v NRLU15.
Vstup do prvního utkání se nám celkem povedl. 8 minut jsme byli schopni hrát se soupeřem jako rovný s rovným. Poslední dvě minuty 1Q jsme však trestuhodně odevzdali soupeři, který se tak ujmul vedení 22:13 po první části hry. Druhá čtvrtina byla již z naší strany o něco více konzistentní, začali jsme běhat do protiútoků a drželi se na dostřel. Zlepšenou obranou stáhli poločasový rozdíl ve skóre na +6 pro domácí. Třetí kvarta prvního špílu byla rozhodující. Nedůslednost na obranném doskoku, společně s laxní obranou a nepříliš dostatečným zanícením ruku v ruce jdoucí s nasazením, nás poslali do výrazné bodové ztráty na kterou jsme již nebyli schopni reagovat. Místo toho abychom pořádně odstavili hráče bez míče při střele, vrhli se po válejícím se míči anebo s klidem proměnili šoupák…, jsme se utápěli v bezvýchodných situacích a po delší bodové šňůře soupeře, jsme se zlomili. Za druhý poločas se nám podařilo vstřelit pouhých 18 bodů a přidá-li se k tomu spoustu darovaných druhých šancí k zakončení soupeři, nemůžeme pomýšlet na vítězství.
SK Žabovřesky – BCM Olomouc „B“ 70:47 (22:13, 35:29, 52:36)

Druhé utkání bylo již z naší strany o poznání lepší. Zlepšili jsme nasazení v obraně a i díky širší rotaci hráčů jsme v určitých pasážích dokázali držet vyšší tempo hry. Nepovedený úvod první i druhé Q dovolil jít soupeři do mírného bodového trháku, avšak v obou případech jsme se dokázali vrátit do utkání. Co nám působilo problém byla zejména komunikace v obraně, kdy si stále ještě neřekneme jednoduché „přeber“ nebo jen „bránil jsem 7″…  Zmatky v obraně, ale nebyli určujícím ukazatelem zápasu. Stejně jako v prvním jsme svou výškovou nevýhodu nedokázali nahradit rychlým přechodem do útoku či zodpovědným odstavováním při boxoutu a, sic po vyrovnanější bitvě se zlepšenou bojovností, jsme prohráli i druhý match. Pozitivem je určitě zapojení všech hráčů, když své minuty na hřišti dostali všichni a získávali tak cenné zkušenosti které jistě v budoucnu zúročí 🙂
SK Žabovřesky – BCM Olomouc „B“ 47:38 (13:9, 27:18, 37:27)