U15 dvojzápas s Opavou

Nezvykle jsme víkendovou dvojičku s BK Opava předehrávali ve všední dny. V úterý 22.10. jsme v odpoledních hodinách vyrazili na severo-východ do města Opavy a v pátek 25.10. jsme pak uvítali opavského soupeře na odvetu u nás v Olomouci.

V prvním zápase nás bohužel zase zastihla marodka a pětičlenné jádro hráčů U15 bylo doplněno o 4 nadané hráče z kategorie U14. Soupeř se hned od začátku ujal rychlého vedení a trestal nás především rychlými protiútoky. Poprvé v sezóně jsme ale dokázali zabrat ještě před koncem první čtvrtiny a náskok jsme se silným soupeřem stáhli na rozdíl deseti bodů. Je to bohužel vše, k čemu nás opavští pustili. Od úvodu druhé čtvrtiny Opava jasně dominovala a my měli chvílema problémy s vyhozením míče z outu. Postarali se tak o nejvyšší naši prohru v této sezóně rozdílem 72 bodů.

BK Opava 129 : 57 BCM Olomouc

Do pátečního duelu se nám navrátili 4 hráči ze základní rotace a věřili jsme, že se představíme v lepším světle. Soupeř ovšem nic nepodcenil a sázel nám jeden koš za druhým. Naše bodové trápení se nám podařilo ukončit až v 7 minutě utkání. Jak už to u nás bývá zvykem, začali jsme se prosazovat až ve druhé čtvrtině. Zlepšila se rozehrávka, a i my ukázali, že umíme dávat koše z rychlého protiútoku. Mezi pozitiva je potřeba zařadit i zlepšenou obranu. Pokud jsme soupeři zamezili rychlý protiútok, tak naše obrana 1na1 a posuny ze slabé strany prokazovali určitou kvalitu. Samozřejmě si tým Opavy zápas znovu pohlídal a finální skóre tomu dává zapravdu. Přesto výkon nebyl vůbec špatný, a dokonce jsme viděli určité herní prvky, které dokazují zlepšení v herním projevu.

BCM Olomouc 40 : 93 BK Opava