Olomouc cup 2019

Poslední basketbalové radovánky kategorie U10 v tomto roce se konaly v neděli 23.6. na hale Univerzity Palackého v rámci první ročníku Olomouc cupu. Své pomyslné meče zkřížili hvězdy z Prostějova, Jeseníku, Olomouce a Havířova. První zahřívací utkání s Prostějovem se nám podařilo dotáhnout s odřenýma ušima do vítězného konce. Další utkání s Jeseníkem a Havířovem už měly jasný průběh, kdy jsme na soupeře nestačili a utrpěli jsme porážku až o 20+ bodů.

Pořadí turnaje:

  1. Havířov
  2. Jeseník
  3. Olomouc
  4. Prostějov

Někteří naši spáči si tentokrát s sebou do batohu zapomněli přibalit bojovnost a zřejmě ji nechali doma odpočívat ve skříni na příští sezonu. Zarudlé, upocené a udýchané tváře hráčů, když odcházejí střídat ze hřiště (typický znak většiny našich hráčů po celou sezonu po super bojovném výkonu), nebyl tentokrát k vidění. Spíše působili naši kluci odevzdaně a vyčerpaně po dlouhé sezoně, ať už je to hlavně za nimi.

Doufáme, že se všem účastníkům u nás líbilo, odnesli si super basketbalový zážitek a snad se uvidíme i na dalších ročnících turnaje.

Velké díky patří všem rodičům ze všech týmů za příjemnou atmosféru a za férové fandění. Nezapomínejme, že jsou to pořád děti a hrají basketbal, protože je baví. Nikoliv, aby na ně někdo křičel, co mají dělat.

Olomouckým rodičům patří speciální obrovské díky za pomoc s organizací turnaje a občerstvení.