Dvojička s Novým Jičínem

 Opět netradičně jsme přivítali soupeře z NJ už v pátek večer na domácí palubovce. Poprvé v sezoně nám nechyběl nikdo z hráčů roč. 2005 a ani nasazení jsme nenechali doma, výsledkem bylo vedení po první čtvrtině o 22 bodů. Hnali jsme se rychle vpřed, nesobecky rozdávali míče na lépe postaveného spoluhráče a v obraně makali jako jeden dobře promazaný stroj. Výsledkem tak bylo zapojení všech hráčů, pohledná hra a vysoká výhra.

BCM: BC Nový Jičín 111:42

Body a sestava: Turna 23, Flaks 18, Žaluda, Kalábek a Brož po 10, Grunta, Bouzek a Jakub Špička po 8, Kalita 7, Špička Jan 6, Hofhans 2, Očenášek 1, Heckelmoser.

Na druhý den jsme se vydali na oplátku k soupeři na jeho palubovku. Lehce uspokojeni včerejším výsledkem jsme však nechtěli nic podcenit. Obrana šlapala solidně, ale v útoku to bylo jedno velké trápení. Nedařilo se nám hrát týmově jako předcházející den, i když zadní dveře opět fungovaly, ale nechtěli jsme jich moc využívat a radši jsme se přetlačovali 1v1, což se nám ale vůbec nevyplácelo. Nakonec jsme však dostali do hry opět všechny hráče a vedení jsme i přes prohranou třetí čtvrtku uhájili.

BC Nový Jičín: BCM 28:50

Body a sestava: Turna 12, Grunta 11, Brož 8, Špička Jan 7, Kalita a Bouzek po 4, Špička Jakub 3, Flaks 1, Očenášek, Vojtko, Žaluda, Heckelmoser a Hofhans.

Kéž by nám to šlapalo pořád tak jako v pátek večer, byli bychom spokojení všichni. Tak vydržet a vzhůru do práce!