Pár statečných na začátek play-out

Na začátek skupiny o udržení odcestovalo jednou 7 a podruhé pouze 6 statečných hráčů k soupeřům z Karviné a Hladnova. Paradoxně v takto oslabeném počtu jsme byli schopni předvést prozatím nejvíce „koukatelný“ basketbal a tentokráte nechali streetball doma. V Hladnově bylo pouze otázkou, zda dokážeme částečně eliminovat domácího tahouna Mičku. Naštěstí se nám to povedlo, kdy jsme ho udrželi pod hranicí 25 bodů oproti minulému zápasu, kdy byl schopen nasázet 40+. Již od začátku utkání jsme si vypracovali 20 bodový náskok, nicméně na konci druhé čtvrtiny po našem chvilkovém výpadku jsme dovolili soupeři se vrátit zpět do utkání na rozdíl 5 bodů. Po nabrání sil v poločasové pauze, zlepšené komunikaci na obranné polovině jsme opět přebrali otěže zápasu a dovedli tak utkání do vítězného konce. Skvělým výkonem se předvedl Jirka Sedláček, který odehrál utkání i s nemocí. Odměnou za bojovnost mu bylo jeho bodové maximum.

Na nedělní utkání odcestovalo tentokráte už jenom 6 statečných. Po prvních minutách Karvinské obrany bylo jasné, že nás nečeká pohledný ani rychlý basketbal. Tým Karviné byl dokonce schopen střídat obranné systémy, a to ze zónové obrany 2-3 do zónové obrany 3-2. „No prostě paráda pohledět“. Nicméně velký risk ze strany soupeře přišel na začátku druhého poločasu, kdy přešli na nějaký okamžik do osobní obrany a dovolili nám hrát 1v1, což byla voda na mlýn Schneidera a Miklendy. Náš bodový náskok se tudíž začal zvyšovat a soupeř nestihl zavčasu reagovat dalším obranným systémem. Každopádně ta změna přišla, po pár minutách bylo opět zaveleno k postavení pěti nehybných věží do stojaté zónové obrany, a hlavně to pořádně ucpat! I přes toto smutné počínání Karvinské výchovy mládeže jsme byli schopni porážet obranu soupeře bez větších obtíží a dovedli utkání do vítězného konce s velkým bodovým příspěvkem Schneidera.

Pochvalu zaslouží všichni účastníci zájezdu, ať už nemocní nebo naražení. Všichni ze sebe vydali maximum a za odměnu si nadělili vítězný zážitek.

Víkend očima Sváti Vodičky: 

O víkendu nás čekaly dva důležité zápasy, kde jsme potřebovali nutně bodovat. I když jsme nebyli v plné sestavě, tak jsme si z venkovních utkání dovezli 4 body. Tyhle vítězství nás psychicky podpořily a doufám, že další zápasy budou pokračovat stejně i s větší účastí.

Hladnov : BCM (68:90)

Miklenda 26, Schneider 25, Sedláček 16, Navrátil 12, Vodička 5, Davies 2

Karviná : BCM (89:100)

Schneider 44, Miklenda 24, Navrátil 17, Vodička 10, Sedláček 5